Прогнозована кількість перших класів на 2024-2025 н.р.– 3 класи

Запис на прийом документів для вступу до 1 класу закладу освіти здійснюється за телефоном
(044) 525-23-00

з 9:00 до 16:00

Алгоритм подачі заяв для вступу дітей до 1-го класу в 2023 році​

Ваша дитини може навчатися за типовою програмою або за програмою Інтелект України.

Увага! Про прийом дітей
до 1-х класів
у 2023 році.

Прогнозована кількість перших класів на 2023-2024 н.р.– 3 класи

Відповідно до Наказу Департаменту освіти і науки від 20.02.2023 №22 "Про прийом дітей до перших класів закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади міста Києва у 2023 році" початок прийому заяв до 1-х класів

розпочинається з 27 березня


Алгоритм подачі заяв

для вступу дітей до 1-го класу в 2023 році

1. Перевірити, чи відноситься місце реєстрації дитини чи одного з батьків до території обслуговування закладу, відповідно до Розпорядження Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації від 21.12.2022. № 385:

За закладом освіти закріплена наступна територія обслуговування

2. Записатися на зручний час для подачі документів.

Запис на прийом документів для вступу до 1 класу закладу освіти здійснюється за телефоном
(044) 525-23-00
з 9:00 до 16:00

3. Подати документи до вступу в 1-й клас

документи для зарахування можна надати власноруч відповідно до графіка прийому документів, також можна надати скановані копії чи фотокопії документів, надіславши їх на електронну скриньку закладу [email protected];

Для зарахування дитини до 1-го класу батькам необхідно надати такі документи:


• заяву (написану власноруч) одного з батьків (осіб, які їх замінюють) на ім’я директора школи (приклад заяви нижче);

свідоцтво про народження дитини ( оригінал) та його копію ( після завірення копії оригінал повертається батькам);
довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного обстеження ф.№086-1/о, де у наявності штамп та кругла печатка лікувального закладу та особиста печатка лікаря, зафіксовано результати огляду дитини лікарями-спеціалістами, вказано гостроту зору, групу здоров’я та групу з фізичної культури, а також є висновок лікаря-педіатра про можливість дитини відвідувати загальноосвітню школу;
медична довідка форми 063/о (за бажанням);
документ, що підтверджує місце проживання дитини, одного з її батьків (осіб, які її замінюють) на території обслуговування закладу освіти – копія й оригінал. При поданні заяви про зарахування може бути пред’явлено документ, що підтверджує місце проживання дитини чи одного з її батьків (осіб, які її замінюють) на території обслуговування закладу освіти, реквізити якого зазначаються в заяві про зарахування:

Перелік документів, один із яких може підтвердити місце проживання дитини:

Порядок зарахування:
До 31 травня 2023 року зараховуються усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу підтверджене, а також діти, які є рідними чи усиновленими братами та сестрами дітей, які вже є учнями закладу та діти працівників закладу. Не пізніше 18 серпня 2023 року до закладу подаються оригінали документів та медичної довідки № 086-1/о, якщо вони направлялися електронною поштою.

1526465858_slide_1

ПОРАДИ БАТЬКАМ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

У житті кожної сім’ї настає той радісний і, водночас, тривожний момент – дитина вперше йде до школи. І діти, і батьки із нетерпінням та острахом чекають 1 вересня: наскільки добре дитина адаптується до нового режиму дня, темпу життя, нового виду діяльності, нового колективу. Літня пора – це найкращий час для того, щоб підготувати і себе, і дитину до школи. Готуватись до школи по-різному – ходити на курси майбутніх першокласників, готуватись вдома, навчаючись читати, писати та рахувати, але у прагненні навчити дитину базовим навичкам ми часто забуваємо, що по справжньому щасливою її може зробити поєднання двох компонентів: освітнього і психологічного. Останній реалізується як душевне, розумно організоване спілкування з близькими – сім’єю.

До вашої уваги декілька практичних порад, які допоможуть майбутньому школяру краще та швидше пристосуватись до школи:

  1. Частіше діліться своїми щасливими спогадами про школу.

Початок шкільного життя – велике випробування для маленької людини.

Цей момент легше протікає у дітей, у яких заздалегідь було сформоване тепле ставлення до школи. Цього можна досягти завдяки спільному перегляду старих фотоальбомів,  розповіді про шкільні роки із підкресленням позитивних моментів. Також можна розповісти про те, як ви познайомились із однокласниками та знайшли друзів. Так ви сформуєте у дитини хороше враження про шкільне життя загалом і зменшите кількість переживань з приводу початку навчання у школі.

  1. Привчайте дитину наведення порядку у власних речах.

Успіхи дитини у школі багато в чому залежать від того, як вона вміє організовувати своє робоче місце. Ви можете зробити цю нудну процедуру більш привабливою. Заздалегідь приготуйте робоче місце для дитини: нехай в неї буде свій робочий стіл, свої ручки та олівці. Все як у дорослих, особисті речі і особиста відповідальність за дотримання порядку.

  1. Не лякайте дитину труднощами та невдачами у школі.

У віці 6-7 років діти непосидючі, часто відволікаються, не всі блискуче справляються із лічбою та читанням. Багато кого важко розбудити та швидко зібрати до садочку. У зв’язку із цим досить часто батьки прагнуть попередити дітей про майбутні труднощі. «Не візьмуть у школу…», «Будуть двійки ставити…», «Діти будуть сміятись…». У деяких випадках такі зауваження можуть бути доречними, але віддалені наслідки не підуть на користь нікому.

  1. Допоможіть дитині відчути впевненість у собі.

Для того, щоб дитина почувала себе у школі так само впевнено як і вдома, вона має уважно ставитись до власних потреб і своєчасно повідомляти про них дорослим. Наприклад, на прогулянці ви зайшли перекусити. Запропонуйте дитині самостійно зробити для себе замовлення, а наступного разу і для всієї родини.

  1. Привчайте дитину до самостійності у повсякденному житті.

Чим більше дій дитина може виконувати самостійно, тим більш дорослою вона себе відчуває. Навчіть дитину самостійно роздягатись і вішати одяг, защібати ґудзики та блискавку (пам’ятайте, що маленькі пальчики можуть впоратись тільки із великими ґудзиками та блискавками). Зав’язування бантиків на шнурках потребує особливої допомоги та уваги з вашого боку. Бажано, щоб це не було перед виходом на вулицю, а ввечері, коли є вдосталь часу для того, щоб навчити дитину.

Важливим завданням для батьків є полегшити знайомство зі школою та зробити його менш стресогенним.

  1. Постарайтесь якомога більш детально розповісти дитині про школу, про те, як проходить урок, про те, як ведуть себе діти у школі, якою є роль вчителя, чому навчають у 1-му класі, що таке перерва. Поясніть що у школі окрім вчителя, який буде проводити всі уроки, будуть ще й інші вчителі, директор, завуч, керівники гуртків і т.д. Розкажіть, чим вони займаються і якщо у дитини виникнуть запитання, то відповідайте детально і з роз’ясненнями.
  2. Однією із психологічних особливостей дітей 6-7 років є навчання через гру, тому максимального ефекту знайомства зі школою можна досягти погравши у школу. Розсадіть іграшки, ляльки, інших членів родини за імпровізовані парти, дайте дитині спробувати себе у різних ролях – учня, вчителя, директора, того, ким їй захочеться бути, поясніть правила і розіграйте різні шкільні ситуації.
  3. Важливо дізнатись у вашого майбутнього першокласника, які побоювання та фантазії з приводу вступу до школи. Почніть із запитання «Тобі хочеться до школи?». Якщо «ні», то дізнайтесь про причини та заспокойте дитину, переконайте її у безпідставності її переживань. Якщо є вагомі причини для переживань, то запропонуйте дитині задати питання які її цікавлять вам і детально дайте на них відповіді.
  4. Шкільне життя має свій режим та розпорядок дня. Для непідготованого першокласника ці вимоги можуть бути виснажливими. Тому, за місяць до початку навчання починайте будити дитину раніше, організуйте їй розпорядок наближений до шкільного. Це дозволить зробити перехід до шкільного режиму плавним та не порушувати різко ритм життя дитини.
  5. За можливості познайомте дитину із її новим вчителем. Це дозволить заздалегідь встановити контакт між вчителем та учнем і створить гарне підґрунтя для розвитку подальших взаємин.

Нова українська школа  це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета  створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.

НУШ  це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.