Кожна дитина почувається у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя.

З 13 по 19 травня у гімназії №110 пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого було залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах, у транспорті.

У рамках Тижня були проведені різноманітні тематичні заходи відповідно до розробленого плану.

В рамках тижня класними керівниками були проведені тематичні уроки та бесіди на тему «Правила для пішоходів», «Учасники дорожнього руху та умови безпеки пішоходів», «Безпека дорожнього руху – це життя!» з використанням відеопрезентацій та навчальних мультфільмів.

Учні початкових класів зустрілися з представниками патрульної поліції. В цікавій ігровій формі діти повторили вже відомі правила дорожнього руху, розгадували загадки, малювали дорожні знаки, грали в рольові ігри, переглянули мультфільми і визначили порушення як з боку пішохода, так і з боку водія.

Патрульні також провели заняття на свіжому повітрі, під час якої розповідали юним пішоходам про безпечну поведінку на дорозі, про основні дорожні знаки, які повинні знати пішоходи, перевірили знання учнів з Правил дорожнього руху для пішохода та велосипедиста.

17 травня в усіх класах був проведений Єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» з теми основ безпеки дорожнього руху та запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

Вся робота протягом тижня була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.