У сучасних умовах війни важливо розуміти, що кожен громадянин несе відповідальність за збереження державного суверенітету та безпеки. Саме тому в гімназії відбулися тематичні бесіди з учнями, присвячені відповідальності за вчинення дій, що спрямовані на послаблення військового та економічного потенціалу держави, а також перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

Вчителі провели бесіди, у яких наголосили на важливості кожного громадянина у спільній справі захисту Батьківщини. Особливу увагу було приділено роз’ясненню наслідків незаконних дій, що можуть завдати шкоди національній безпеці та обороноздатності країни.

Окремо наголошувалося, що ворог використовує неповнолітніх віком від 11 до 16 років для підпалу автотранспорту Сил оборони України у столичному регіоні, оскільки діти легко піддаються впливу і можуть бути залучені до підривної діяльності. Такі дії кваліфікуються як диверсія або перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України

Важливою частиною бесіди стало застереження для учнів щодо ризиків співпраці з сумнівними роботодавцями через месенджери.

Вчителі наголосили, що кожен може робити внесок у перемогу, дотримуючись правил безпеки, не поширюючи чуток чи конфіденційної інформації, яка може зашкодити військовим операціям, та підтримуючи нашу армію різними способами.

Особливу увагу варто звернути на бесіду, яка відбулася у 5-Б класі за участі представника правоохоронних органів Кононіченка Юрія Михайловича. Він доступно розповів учням про відповідальність за порушення законодавства під час війни, навів приклади реальних ситуацій, що сталися в країні, та пояснив, як уникнути небезпечних помилок. Учні уважно слухали, ставили питання і дізналися багато нового про важливість правової відповідальності у воєнний час.

Ми навчаємо і виховуємо свідомих громадян, які розуміють свою відповідальність перед державою та суспільством. Такі заходи допомагають учням усвідомити важливість дотримання законів, підтримки Збройних Сил та збереження національної безпеки. Вони вчаться бути не лише активними учасниками суспільного життя, але й патріотами, які своїми діями роблять внесок у спільну перемогу України.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.