2 жовтня 2024 року учні 8-В класу (класний керівник – Максименко Ольга Миколаївна) та 8-Б класу (класний керівник – Шосталь Юлія Леонідівна) відвідали будинок-музей української акторки Марії Заньковецької. Цей музей – справжній скарб для шанувальників українського театру, адже він зберігає пам’ять про велику актрису, яка зробила вагомий внесок у розвиток українського мистецтва.

Під час екскурсії учні дізналися про життя і творчий шлях Марії Заньковецької, ознайомилися з експозицією, що висвітлює ключові моменти її кар’єри. Діти мали можливість побачити особисті речі акторки, зокрема костюми, які вона використовувала на сцені. Екскурсовод розповів про величезне значення акторки для української культури, її виступи у театрі корифеїв та зв’язки з видатними діячами того часу. Ця подорож у минуле відкрила для учнів красу та силу українського театрального мистецтва.

Виставка старовинного українського вбрання: спадщина нашого народу

Окрім знайомства з історією театру, учні 8-В і 8-Б класів також відвідали виставку старовинного українського вбрання, яка представлена в будинку-музеї Марії Заньковецької. Експозиція складалася з унікальної колекції автентичного народного одягу, що зберігає в собі традиції українців різних регіонів.

Діти мали можливість побачити сорочки з вишитими орнаментами, традиційні плахти, кожухи та інші елементи народного строю, які носили українці в минулі століття. Екскурсовод розповів про значення різних вишивок, особливості використання окремих елементів одягу та традиції, пов’язані з ними. Ця виставка показала учням, як через одяг передавалася культура, історія та духовність нашого народу, і наголосила на важливості збереження цієї спадщини для майбутніх поколінь.

Виставка картин Данила Ноздрі: мистецтво, народжене в часи війни

Однією з найяскравіших подій для учнів стала відвідування виставки картин київського юного художника-абстракціоніста Данила Ноздрі. Відкриття 14-ї персональної виставки Данила під назвою «Осінній вирій. Україна переможе!» в будинку-музеї Марії Заньковецької стало справжньою культурною подією.

Твори юного художника вражають своєю глибиною та емоційністю. Хоча основною темою виставки є осінь, війна в Україні вплинула на мистецтво кожного митця. У роботах Данила учні побачили не тільки пейзажі, але й відображення героїчної боротьби українського народу проти російської агресії. Особливе захоплення викликали роботи, що представляють магічні печери України, замальовки з гостин у мольфара та ексклюзивний малюнок «Осінь», зроблений художником у віці шести років.

Учні 8-В і 8-Б класів отримали можливість поринути у світ абстрактного мистецтва, відчути емоції, що виникають при взаємодії з картинами, та побачити, як сучасні українські художники через творчість осмислюють події сьогодення.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.