День української писемності та мови — це не лише нагода вкотре звернутися до наших мовних джерел, але й можливість відчути єдність, яка виходить за межі класів і аудиторій, об’єднуючи українців по всьому світу. Для нашої гімназії цей день став важливим кроком до зміцнення патріотизму, відчуття приналежності до рідної культури, а також можливістю віддати шану мові, яка є душею нашого народу.

Цього року Гімназія №110 долучилася до написання Радіодиктанту національної єдності, який став справжнім святом українського слова. Авторкою тексту диктанту, названого «Магія голосу», стала відома письменниця Оксана Забужко, а прочитав його військовослужбовець і письменник Павло Вишебаба. Цей диктант є не тільки навчальним завданням, а й подарунком до 100-річчя Українського Радіо. Учителі та учні нашої гімназії, об’єднані головною метою — єднання навколо рідної мови, взяли активну участь у диктанті, відчувши силу слова, що має здатність об’єднувати.

Крім Радіодиктанту, учні молодших класів взяли участь у низці цікавих мовних заходів. У 4-Г класі провели тематичний квест, присвячений Дню української писемності та мови, де діти мали можливість проявити свою кмітливість і знання рідної мови. Учні 2-А класу провели урок «Диво калинове — наша рідна мова», під час якого дізналися багато цікавого про красу та силу українського слова. У 4-В класі учні виконували вправи «Зашифроване прислів’я» та «Українська мова в цифрах», вивчаючи мовні загадки та дізнаючись цікаві факти про мову. У багатьох класах також пройшли години спілкування, на яких діти й учителі обговорювали важливість рідної мови для кожного з нас, її роль у формуванні національної свідомості та культурної самобутності.

Підсумовуючи цей день, можемо впевнено сказати: сьогодні мова знову стала тією силою, яка об’єднує і надихає. Діти, вчителі, батьки – усі разом, вкотре відчули гордість за рідне слово, що лунає від серця до серця, з одного покоління до іншого. Цей день залишить теплі спогади і, без сумніву, додасть впевненості у силі й непохитності нашої мови, яка є основою української ідентичності та нашої державності.

#деньмови

#пишеморазом 

#радіодиктант 2024

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.