Україна сьогодні переживає страшні випробування через російську агресію -загибель тисячі невинних людей. Ми щодня стикаємося з руйнівними наслідками тоталітарної та імперської ідеології, яка порушує міжнародні закони та норми. У ці непрості часи, коли трагедії минулого здаються настільки близькими до нашого сьогодення, ми повинні пам’ятати й про інші сторінки нашої історії, які нагадують нам про важливість людської гідності, свободи та миру.

29 вересня 2024 року виповнюється 83 роки від початку однієї з найстрашніших трагедій в історії України та людства – масових розстрілів у Бабиному Яру.

У нашій гімназії до Дня вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру відбулися освітні й інформаційні заходи, що мали на меті зберегти пам’ять про ці страшні події та донести її до майбутніх поколінь. Протягом 26-27 вересня проведено:

  • години пам’яті та виховні години на тему «Трагедії Бабиного Яру – у серцях українців»;
  • перегляди інформаційних відеороликів та презентацій з обговоренням злочинів проти людства під час війни, спільної трагедії єврейського та українського народів;
  • тематичні інформаційні стенди та плакати;
  • екскурсію до меморіалу Бабиного Яру.

Гімназисти побачили пам’ятники на території меморіалу, місце масового знищення киян. Під час екскурсії вони не лише відновили у пам’яті трагічні події Бабиного Яру, а й дізналися більше про історію нашого міста та країни.

Збереження пам’яті про такі трагедії, як Бабин Яр, є важливим кроком у побудові свідомого та відповідального суспільства. Це історія, яку ми не маємо права забути, адже тільки через пам’ять ми можемо запобігти повторенню подібних злочинів у майбутньому. Завжди пам’ятати історію – це наш обов’язок перед минулим і майбутнім.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.