Сьогодні, в умовах війни, важливо донести дітям не лише інформацію про те, що відбувається на передовій, а й про значення різних професій та спеціальностей, які роблять внесок у безпеку нашої країни. Однією з таких професій є кінологи, які працюють зі службовими собаками, допомагаючи військовим і правоохоронцям у виконанні важливих завдань. Учні гімназії №110 мали унікальну можливість дізнатися більше про цей важливий напрямок роботи, адже до нас завітали фахівці-кінологи разом зі своїми чотирилапими помічниками.

23 жовтня 2024 року відбулася показова зустріч, під час якої кінологи розповіли гімназистам про підготовку службових собак, їхню участь у миротворчих місіях та безпосередньо у російсько-українській війні. Особливої уваги було приділено тому, як собаки допомагають у розмінуванні територій, пошуку вибухівки, зброї та наркотичних речовин, а також вартовій охороні важливих об’єктів.

Під час зустрічі кінологи продемонстрували різні навички своїх собак (німецька вівчарка Джесіка, бельгійська вівчарка Пальміра, лабрадор Норма) зокрема команди загальної слухняності, пошук боєприпасів і затримання порушників. Учні мали змогу побачити, як швидко та ефективно тварини виконують команди та взаємодіють зі своїми наставниками. Найбільш поширеними породами, що використовуються у Збройних Силах України, є бельгійські та німецькі вівчарки, а також голландські вівчарки, які відзначаються швидкістю, атлетичністю та гострим нюхом.

Особливе враження на учнів справило те, що собаки виконують завдання у бойових умовах та рятують життя, знаходячи вибухонебезпечні предмети в найскладніших місцях. Учні із захопленням спостерігали за демонстрацією роботи службових собак і мали змогу погладити чотирилапих героїв, а також повторити з ними команди.

Ця зустріч не лише розширила кругозір наших учнів, а й показала, наскільки важливою є робота кінологів для безпеки країни. Велика подяка працівникам поліції та кінологам за цікаву й пізнавальну презентацію, Волонтерській раді при Голосіївській РДА за підтримку в організації заходу.

Двері гімназії №110 завжди відкриті для нових зустрічей і цікавих гостей!

#Рада Волонтерів при Голосіівській РДА в м.Києві

#Управління Головної Інспекції #Мащенко_С.

#Поліція Києва Mykola Kutsuk Віталій Литвин

#Голосіївська РДА Сергій Садовой

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.