Верховна Рада України – символ законодавчої влади країни, яку знає кожен, але далеко не всім випадає можливість побувати всередині. Для учнів 9-А і 9-Б класів Гімназії №110 така можливість стала реальністю. Під керівництвом директора Лариси Ігорівни Дубовик, вчителя історії та права, школярі вирушили на екскурсію до Верховної Ради, щоб не лише побачити будівлю зсередини, а отримати незабутній урок права. Головним елементом уроку стало живе занурення в діяльність парламенту.

Учні не тільки дізналися, як працює Верховна Рада та як ухвалюються закони, але й взяли участь в інтерактивній грі, де спробували себе в ролі народних депутатів. Вони прийняли присягу, розглядали питання про “скасування домашніх завдань”, голосували за допомогою червоних і зелених карток, дискутували та виступали з трибуни, відстоюючи свої позиції та аргументуючи свої думки. Кожен учень мав змогу проявити лідерські якості, виступаючи перед “парламентом”, ставити запитання своїм “колегам” та аргументовано доводити власну позицію. Дискусії були напруженими, але дуже пізнавальними, адже гімназисти навчилися не тільки відстоювати свої погляди, а й поважати думки інших. Це був справжній урок права в дії, який дозволив їм відчути всю відповідальність депутатської роботи.

Крім того, учням розповіли про роботу комітетів, тимчасових слідчих комісій, формування депутатських фракцій і груп, роль коаліції та опозиції – інформацію, яку непросто знайти у звичайних підручниках чи мережі.

Завдяки екскурсії гімназисти не лише здобули важливі знання, але й на власному досвіді зрозуміли, як функціонує парламент, і які обов’язки лежать на народних обранцях. Щиро дякуємо Ларисі Ігорівні за можливість організувати цей незабутній досвід. Такий формат навчання допомагає учням усвідомити важливість участі у громадському житті та виховує відповідальність за майбутнє нашої держави.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.