Нерідко у новинах нам доводиться чути про таке явище як булінг, а жорстокість дітей інколи переходить усі межі. Штовхання, підніжки,  образи, приниження нанести непоправної шкоди потерпілому, саме тому важливим є попередження таких випадків. І боротися з цькуваннями потрібно всім разом.

“Ключова ідея Всеукраїнського тижня протидії булінгу – це залучення активних школярів до вирішення проблеми цькування, налагодження спілкування «на рівних» між дітьми та дорослими, врахування дорослими думки дітей та обговорення нових ідей разом”

З 23 вересня 2019 року в нашому закладі освіти організовано заходи  в рамках проекту  «Школа без булінгу!  Сім’я без насильства!”

З метою попередження та протидії шкільним конфліктам вчителі продовжують проводитися профілактичні бесіди з учнями. Учні початкових класів на класних годинах обговорили, що таке булінг, які існують види булінгу, чим конфлікт відрізняється від булінгу, як захистити себе самостійно або до кого звертатись по допомогу, а також як можуть спостерігачі зупинити цькування.

Під час виховних годин учні 7 класів ознайомились із поняттям, формами, структурою булінгу, а також сформували навички відповідальної та безпечної поведінки з однолітками, які потерпають від насильства в школі.

Вчителями було продемонстровано ряд відеороликів щодо даного питання «Обережно, булінг», «Викресли булінг».

Також у холі школи  оформлено куточок з протидії булінгу, де учні і батьки можуть знайти важливу інформацію.

Тиждень протидії булінгу продовжується!

 

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.