Ефективним методом сучасного навчання є проведення уроків, на яких учні можуть проявити свої творчі здібності.

17 січня в 4-А класі, вчитель Верета З.В. провела урок-проект з природознавства на тему «Ми живемо в Євразії»

Мета проекту була ознайомити з особливостями природи Євразії; розвивати просторову уяву, вміння працювати з картою , глобусом; вчити складати розповіді про природу материків і океанів, знати у яких теплових смугах розташована Євразія; виховувати пізнавальний інтерес, виховувати любов до рідної Землі; сприяти формуванню екологічного мислення.

Весь клас був розділений на 4 підгрупи. Кожна група учнів працювала за певною темою: 
1. Форми земної поверхні .
2. Рослинний світ.
3.Тваринний світ.
4. Природні зони.
         Під час уроку учні проводили науково-дослідницьку роботу, працювали в групах, в парах, аналізували, аргументували свою думку. Вчитель вдало використала різноманітні форми і методи навчання. Учні з задоволенням переглянули відео про життя тварин, материк Євразія, розгадували загадки, ребуси. Зоя Володимирівна провела високоефективний урок-проект, на якому уміло поєдналися знання учнів з природознавства, математики та української мови.

В процесі дослідження школярі більше дізналися про географічне положення та клімат Євразії, про найвищі гори та найбільші ріки, дослідили родовища корисних копалин, розкрили таємниці островів Євразії та з’ясували рослинний і тваринний світ природних зон.

Бажаємо успіхів юним дослідникам!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.