22 січня вже традиційно Україна святкує День Соборності України – возз’єднання ЗУНР та УНР, яке відбулось 100 років тому.

Повертаючись до історії, пригадаємо, що 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в Єдину Україну.

…Однині во єдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка / Галичина, Буковина і Угорська Україна / і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина Незалежна Українська Народна Республіка, – уривок з Акту.

Державне свято День Соборності України учні нашої школи відзначили урочисто та патріотично. Для школярів протягом тижня проводяться тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Єднання заради Незалежності», «День Соборності та Свободи України», «Наша країна єдина і соборна», для учнів молодших класів проходить конкурс малюнків: «Україна – наша держава».

Учні 5-11 випустили шкільні газети: «Значення подій Української революції в історії України»; у старших класах відбувся перегляд фільмів: «Акт Злуки: відтворення історичної правди», «22 січня – День Соборності України». У шкільній бібліотеці організована тематична виставка літератури «Тільки в єдності наша сила».

     Під час радіо-лінійки діти згадали важливий момент історичного минулого – День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. 

    Проте кульмінацією святкування стало проведення флеш-мобу: «Живий ланцюг єднання». Учні та вчителі тримаючи за руки створили нерозривний,  символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.