Відомо, що освітнє середовище має вирішальне значення у формуванні особистості та успішному навчанні дитини. Багато дослідників вважають, що окрім батьків та педагогів, саме оточення, в якому дитина знаходиться, впливає на її розвиток. Таке середовище називають “третім учителем”.

13 травня відбулося  засідання команди психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП нашої гімназії за участю Скаковської Світлани Валентинівни – фахівця (консультанта) Інклюзивно-ресурсного центру №1 Голосіївського району м. Києва.

Світлани Валентинівна підготувала та представила до розгляду презентацію на тему «Організація корекційно-розвивального предметно-просторового довкілля».

Під час засідання було розглянуто різні аспекти організації корекційно-розвивального предметно-просторового середовища для дітей з ООП. Фахівець ІРЦ ділилася своїм досвідом, напрацюваннями та експертизою щодо створення сприятливого навчального середовища, яке враховує потреби кожної дитини і сприяє їхньому розвитку.

Педагоги гімназії взяли декілька важливих висновків та практичних рекомендацій для покращення освітнього середовища:

  1. Зміни у розташуванні меблів та розкладі дня можуть позитивно впливати на психологічний комфорт дітей та їхню здатність до навчання. Педагоги будуть активніше працювати над переглядом та оптимізацією робочих просторів та графіків занять.
  2. Використання іграшок та діяльностей, спрямованих на соціальну взаємодію, буде акцентовано для сприяння розвитку навичок спілкування та емоційного інтелекту.
  3. Створення середовища, яке містить домашні елементи, буде активно підтримано, щоб допомогти дітям почуватися комфортно та сприяти їхньому психологічному та когнітивному розвитку.
  4. Різнообразність нових і цікавих предметів та матеріалів буде постійно поповнюватися, щоб стимулювати пізнавальний інтерес дітей та підтримувати їхню активність у освітньому процесі.
  5. Педагоги будуть звертати особливу увагу на різноманітність середовища з точки зору стимулювання активності та руху, спокійних ігор та навчання.

Засідання було плідним за обміном досвідом та ідеями. Учасники отримали цінні рекомендації та інструменти, які допоможуть покращити організацію освітнього процесу для дітей з ООП, забезпечуючи їм доступ до якісної освіти та сприяючи їхньому повноцінному розвитку.

Дякуємо, ІРЦ №1 Голосіївського району м. Києва за співпрацю між усіма педагогічними працівниками, адміністрацією та  учасниками команд психолого-педагогічного супроводу.

ТІЛЬКИ У СПІЛЬНИХ ДІЯХ – УСПІШНИЙ РЕЗУЛЬТАТ!!!

 

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.