Війна внесла корективи у всі сфери життя, освіта не стала винятком. Як ніколи актуальними залишаються знання щодо збереження життєдіяльності учнів та працівників в нових реаліях – небезпечних, кризових, непередбачуваних.

На проблему безпеки дітей не може бути іншого погляду, як на проблему гостру, важливу, що вимагає чітких, скоординованих дій освітян, батьків, працівників різних служб і відомств.

Основним пріоритетом у роботі нашого закладу освіти є охорона життя та здоров’я дітей, організація їхньої безпечної життєдіяльності та навчання її основам.

Але, як показує практика, абсолютної безпеки не буває, тому необхідно постійно навчатися і дорослим і дітям.

Так, з 23-29 травня 2022 р. наш заклад освіти долучився до проведення Тижня безпеки дорожнього руху із загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

В рамках Тижня були проведені класними керівниками: виховні години, години спілкування, віртуальні подорожі, бесіди, вікторини, перегляд тематичних відео та презентацій.

Здобувачі освіти під час проведених заходів повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки.

У зв’язку з закінченням навчального року наш заклад освіти провів також низку інструктажів з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу під час літніх канікул. Діти повинні знати про світ небезпек, який їх оточує, мінімізувати можливий ризик, жити в гармонії з собою та з природою.

Також у період з 23.05 до 31.05.2022 класними керівниками 1-10 класів проводились онлайн-заняття з підвищення рівня знань учнів про те, як діяти в небезпечних ситуаціях, при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

Вихід один – вчити школярів правил безпечної поведінки, сформувати у них відповідні навички, щоб діти могли почуватися безпечно. МОН повідомляє, що цей навчальний рік завершиться Всеукраїнським інтерактивним онлайн-уроком із мінної безпеки у Міжнародний день захисту дітей, 1 червня 2022 року і буде доступний у Всеукраїнському розкладі.

Для учнів 1–4 класів урок відбудеться об 11:00.

Для учнів 5–11 класів урок розпочнеться о 13:00.

Трансляція занять відбудеться на YouTube-каналі Unicef Ukraine та на Facebook-сторінці MOН.

І наостанок хочеться додати, що всі дорослі, які несуть відповідальність за життя і здоров’я дітей, повинні пам’ятати, що тема безпеки життя дитини невичерпна, вона необмежена Тижнем чи однією розмовою, а повинна звучати постійно. Адже ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються підростаючому поколінню зараз, обов’язково знадобляться в майбутньому. Сьогодні це онлайн-уроки, але, можливо, завтра отримані знання допоможуть їм у реальній надзвичайній ситуації.

Бережіть своє життя та здоров’я.

І ПАМ’ЯТАЙТЕ НАШЕ ЗДОРОВ’Я – ЦЕ НАША ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!

#Все_Буде_Україна

#школа_110

#працюємо_начаємося

#БЖ

#разом_до_Перемоги

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.