Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Українці, шануючи свою минувшину та надбання пращурів, зберегли той чудовий колорит українських традицій, доповнивши й увиразнивши його.

Зимові свята в Україні, зокрема найяскравіші з них — Андрія, День святого Миколая, Коляда і Маланка, які завжди відзначали наші діди та прадіди, що крізь віки дійшли і до нашого часу.

Учні нашої школи вирішили не порушувати традицій та ненадовго повернутися в минуле та влаштувавши справжнє свято – Вечорниці до Святого Миколая.

Наші вечорниці відбулися 18 грудня напередодні великого, веселого зимового свята День Святого Миколая. Організаторами цього цікавого дійства стали художні керівники Мироненко Т.В. та Миронова Ю.В. та учні театрального гуртка нашого закладу освіти.

 Серед головних персонажів вечорниць були господиня, дочка та господар. В гості до них завітали дівчата і хлопці. Усі присутні змогли поринути в атмосферу українського гуляння, відчувши себе на справжнісіньких українських вечорницях. На гостей чекали веселі розваги: ігри сповнені веселощів та жартів, гадання. Учасники співали народних українських пісень.

Свято пройшло цікаво. Діти доторкнулися до народних обрядів, розширили свої знання про традиції українського народу. Вихованці гуртка мали можливість проявити свої таланти, відчули себе акторами, артистами. Цей захід сприяв духовному розвитку юних особистостей. Вечорниці здружили гуртківців ще більше.

Велика подяка за таке чудове і веселе зимове свято керівникам гуртка Тетяні Володимирівні та Юлі Володимирівні за проведену роботу у підготовці Вечорниць напередодні Святого Миколая.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.