До речі, скажіть, а чи знаєте ви, яке ще сьогодні за свято?

За вікном сніжок летить,

Вітром завіває,

То спішіть до нас на свято

Миколай!

 День Святого Миколая є невід’ємною частиною української культури та історії. Він має величезне виховне значення. У цей день зважуються усі вчинки, доброта, милосердя, чесність, любов до ближнього, панує бажання дарувати радість та надію.

У цьому році  Україна вперше офіційно відзначає День святого Миколая 6 грудня. І саме з нагоди цього дивовижного свята вчителі нашого закладу освіти Миронова Ю.В. і Мироненко Т.В. разом з учнями підготували чудову виставу, подарували радість, позитивні емоції та чарівну атмосферу глядачам.

Сучасна вистава про прихід до учнів закладу святого Миколая. Але приходу святого заважають нечисті сили.

За сюжетом, герої – українські школярі – прямували по різних країнах (Франція, Туреччина, Америка, Індія…) в Україну до Миколая, долаючи чималі відстані та перешкоди. Аби триматися правильного шляху та досягти мети, діти мали виконати завдання казкових персонажів: обрати надійний спосіб перемогти Кощея і визволити вкрадену пташку.

Наші розумахи впоралися з усіма випробуваннями. У цьому їм допомогли знання української мови й літератури, французької та англійської, а також музичні, танцювальні й спортивні таланти. І нарешті школярі СШ№110 зустрілися в Україні зі Святим Миколаєм.

Завдяки таланту юних акторів, кожен з глядачів зрозумів, що Дива стаються з тими, хто в них вірить. Що добро неодмінно переможе зло, а це дуже актуально сьогодні.

Вишукані декорації, чудові костюми, захоплюючий сюжет і неперевершена гра юних акторів зробили цей день незабутнім.

Щиро дякуємо Юлії Володимирівні та Тетяні Володимирівні, дружному колективу вчителів та батькам, які спільно допомогли створити те, що надовго лишається в пам’яті дітей, за створення передсвяткового настрою, за щасливі очі наших учнів, за таке пізнавальне, веселе, яскраве та цікаве  свято. Нових Вам ідей та натхнення!!!

Отож не забуваймо, що проведення таких свят є вкрай потрібним, оскільки дітей бажано в ігровій формі привчати до народних традицій, щоб вони виховувались у національному дусі, плекати в учнів цікавість до звичаїв та обрядів, любов до ближнього, почуття доброти й  милосердя, викликати бажання берегти свою національну культуру.

Дякуємо ЗСУ за можливість зустрічати свято Миколая!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.