“Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього…”

(М.Рильський).

Наша Україна — чудова і багата земля з прекрасною природою, земля, яку населяють волелюбні та дуже талановиті люди. Любов до своєї рідної землі починається зі знання рідної мови, багатовікової історії та культури. Культура — це коріння нашого народу, народна творчість, мистецтво, звичаї, традиції, свята, обереги. І доки існує все це у народній пам’яті, доти існує сам народ.

Історія, освіта, сучасність мають бути єдині. Пізнаємо, розвиваємося і діємо з бажанням виховувати сучасну компетентну особистість.

Творчою, креативною та пізнавальною відбулася виїзна педагогічна рада учителів нашого закладу освіти, до чудового куточка української природи, архітектури та побуту – етно-комплекс “Українське село”. В ході якої обговорювались підсумки 2022-2023 навчального року, та окреслили пріоритетні завдання, нові підходи організації освітнього процесу в новому навчальному році.

Потрапивши на цей острівець етнокультурної спадщини, педагоги були вражені тим, що на зовсім невеличкій території серед лісу, вміщено в мініатюрі всю Україну.

На території “Українського села” представлено 6 хат, що демонструють регіональні культурні особливості Середньої Наддніпрянщини, Карпат, Слобожанщини, Полісся, Поділля і Півдня України.

Педагоги побувавши у кожній хаті, змогли побачити і доторкнутися до предметів побуту, якими користувалися 100-200 років тому, побачили і спробували пограти на музичних інструментах: кобзі, бандурі, трембіті.

Під час екскурсії педагоги розширили свої знання про визначні місця України, познайомились з історією побуту та архітектурними пам’ятками наших предків.

Директор закладу  Л.І.  Дубовик подякувала за активність педагогів закладу, привітала колег з закінченням навчального року, побажала всім творчих успіхів і удачі в подальшій роботі.

Український народ має багату культурну спадщину, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них – світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюється та обґрунтовується цінність духовної культури окремої людини і народу взагалі.

Не забуваймо про культуру, звичаї та цінності свого народу. Вони передаються нам із поколінь в покоління і мають неабияке значення!

Цінуйте, вивчайте та надихайтесь!

Ми віримо, що неможливо перемогти націю з такою сильною та прадавньою культурою, яка базується на доброті, людяності, милосерді, допомозі ближнім.

Україна – це про добро, і воно обов’язково переможе.

Віримо і сподіваємося!

Дякуємо нашим Захисникам за мирний день над Київщиною!

Дякуємо вам, організаторам, екскурсоводу за нові знання щирі посмішки та позитивні емоції.

#українськесело

#традиціїукраїни

#українськийстиль

#педрада_2023

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.