Любіть Україну, як вірні сини,

Віддати життя їй готові,

Як юні сини, що життя віддали

Під Крутами всі, як Герої…

29 січня наш заклад освіти відзначає День пам’яті Героїв Крут. Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника.
Історія важлива для кожного народу, тому в цей день наші учні дізнаються про подвиг свідомих українців.
В нашому закладі сьогодні були проведені уроки пам’яті: «Крути – бій за незалежність», години спілкування «Коли стають до зброї діти…», перегляд фрагментів фільму «Крути 1918» з подальшим обговоренням, оформлено стінівки «Це було під Крутами…», педагог-організатор провела кіно-лекторій «Крути – символ українського патріотизму»

Учні з цікавістю дивились відеоролики про ці події, слухали розповідь вчителів про бій, який став символом незламності і стійкості українських воїнів.

На уроках історії учні зачитували спогади про ті події та висловили власну думку про героїчний вчинок своїх майже однолітків, проводили паралель між тими подіями, та подіями які зараз відбуваються.

Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації, жертовності та героїзму справжніх патріотів.

І сьогодні в лавах ЗСУ виборюють Перемогу юнаки з гарячими серцями, міцними переконаннями, непохитною любов’ю до Батьківщини – гідні нащадки Героїв Крут.

І як би ворог не намагався нас зламати – йому це не вдасться, бо ми, українці, маємо і продовжуємо творити історію Незламності.

Нехай пам’ять про наших юних героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.