Прискорений розвиток виробництва, війна  та господарська діяльність, у процесі яких людина вичерпує та забруднює дедалі більше природних ресурсів, зумовили порушення рівноваги в навколишньому природному середовищі. Це потребує виникнення нових стратегій та підходів до створення екологічно освіченого суспільства у всій його повноті.

Зрозумілою необхідністю у збереженні навколишнього середовища стає акцент на екологізації освіти.

Шкільний курс хімії має великий потенціал для формування екологічної культури учнів, і наш заклад освіти активно використовує ці можливості не лише через зміст навчання, а й шляхом проєктної діяльності. Наприклад, до “Всесвітнього дня переробки”, який був запроваджений у 2018 році за ініціативою Глобального фонду переробки з метою підвищення обізнаності про важливість переробки та цінність відходів як ресурсу, і який відзначається 18 березня, ми впроваджуємо різноманітні заходи та проекти. Нещодавно учні 9-Б класу виконали проєкт «Синтетичні полімери – безсмертні мешканці Землі».

Метою, якого було показати важливість переробки вторинної сировини, сформувати свідоме ставлення до проблеми забруднення довкілля та знайти методи її вирішення.

 

З нагоди святкування низки важливих екологічних дат:

  • 18 березня «Всесвітній день переробки»;
  • 20 березня «Всесвітній день Землі»;
  • 21 березня «Міжнародний день лісів»;
  • 22 березня «Всесвітній день води»;

учнями нашого закладу виготовлені книжечки-малютки «Така різна планета Земля» для просвітницької діяльності серед учнів молодших класів.

   Також учнями 7 – 9-х класів були виготовлені поробки для виставки «Врятуймо наш дім разом!» та інформаційний стенд на дану тематику.

Дякуємо вчителю хімії Юлія ДЕРЕВ’ЯНКО, яка розробила сучасні мотиваційні флайєри, що містять цікаву інформацію про збереження навколишнього середовища, важливість сортування та переробки сміття. А також за такі цікаві, екологічні заходи.

Наша молодь – це джерело натхнення, яке активно долучається до зусиль збереження навколишнього середовища. Вони не лише усвідомлюють важливість екологічного підходу, але й втілюють його у життя, надихаючи інших своїм прикладом та прагненням зробити планету кращим місцем для життя.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.