Кожна дитина, хоч і маленька,

Любов’ю зігріта татка і неньки.

Підтримують завжди і ніжно голублять,

І за виховання відповідальними будуть.

Щоб виросли дужі, міцні та здорові,

Навчатися добре старались у школі.

Є право в дитини на гарну освіту,

На відпочинок, життя та турботу.

Хоч ми і маленькі і ще громадяни,

Права і обов’язки знаєм напам’ять.

В життя повсякденне візьмем закон права –

І возвеличимо нашу державу!

   З 10 по 14 грудня 2018 року в нашому навчальному закладі проводився Всеукраїнський тиждень права, метою якого була активізація творчої та пізнавальної діяльності учнів, виховання в них почуття гідності, уміння поважати інших, встановлювати стосунки на доброзичливій, толерантній основі.         
   У рамках Тижня правових знань були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. До заходів залучалися учні 1-11 класів.

Учні 1- 4 класів взяли участь у конкурсі малюнку«Я-дитина! Я маю права»

    
Згідно затвердженого плану в читальному залі школи бібліотекарем Шмигирівською Н.О. була організована виставка друкованих видань та фото матеріалів «Молодь у правовій державі».

 Протягом з 10 по 14 грудня класними керівниками та класоводами було проведено тематичні години спілкування на теми: «Живи та міцній, Українська Державо!», «Закони життя нашого класу», «Твоя активна життєва позиція», «Твоя правова культура».

  11 грудня учні 8 – 11 класів зустрілися з представником ювенальної превенції Корецькою О.С., працівниками служби у справах дітей Дятловською Вікторією та Центру у справах сім’ї та жінок «Родинний дім» з метою прослухати лекцію на тему «Відповідальна поведінка. Я несу відповідальність за свої вчинки». А 5-7 класи мали змогу поспілкуватись зі студентами Національної академії внутрішніх справ Семененком Валерієм і Малою Іриною з бесідою тему «Ямаю право на захист».

13 грудня надзвичайно цікаво пройшла пізнавальна гра “Шляхами права”, яку підготувала для учнів 10 і 11 класів вчитель історії Дубовик Л.І.

   Для учнів початкової школи 14 грудня педагого-організатором було проведено конкурс малюнків “Мій рідний край, в якому я живу”.

   10 грудня класними керівниками та вчителем історії і правознавства  Забельською Л.В., був проведений Всеукраїнський урок «Права людини» у початкових, середніх та старших  класах.  
   Під керівництвом Забельської Л.В. 12 грудня серед учнів  8 класів було проведено брейн-ринг на тему «У світі правознавства».

   Усі проведені заходи в рамках  Тижня були спрямовані на вдосконалення системи правової освіти та правового виховання підростаючого покоління, широке інформування дітей, батьків про правову політику держави та законодавство, створення належних умов для набуття юними громадянами знань про свої права, свободи та обов’язки.

   

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.