У лютому 2014 року вся Україна і весь світ стали свідками нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за європейський вектор розвитку держави, за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь. Відповідно до Указу Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні.

З нагоди цієї дати учні нашого закладу освіти під керівництвом Назаренко І.Ю. підготували виховний захід  «Вшанування подвигу учасників Революції Гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні «Молитва лине в небеса»». У заході взяли участь учні 1-11 класів, учителі та гості: Терентьєв Всеволод Валеріанович – член громадської ради при Голосіївській РДА, Ярослав Лютий – учасник подій на Майдані і доброволець АТО (позивний “Шульц”), громадський діяч Дащенко Андрій і Геннадій Буток.

Метою заходу було не тільки бажання нагадати всім про ці визначальні події у новітній історії України, а й виховувати в дітей патріотичну свідомість, любов до Батьківщини, бажання стати гідними громадянами України.

Директор закладу освіти Дубовик Л.І. нагадала присутнім про те, що кожен із загиблих мав свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії та невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну, підкреслила, що з події Революції Гідності почався новий етап розвитку Незалежної України.

Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» була запалена свічка, а під звуки метроному всі присутні схилили голови у хвилині мовчання. Ще довго на очах учасників залишаться сльози, вони не дадуть пам’яті забути їх імена.

У класних колективах пройшли виховні години та уроки пам`яті «Герої не вмирають», «З добром в серцях живімо», «Героїв Україна пам’ятає». Говорити на ці теми складно, особливо зі школярами, проте необхідно. Проведення таких уроків дуже важливе для формування патріотичної свідомості наших школярів. Вони повинні бути готовими докладати зусилля для збереження України та розбудови успішної держави.

Директор школи Дубовик Л.І. та Дащенко А. провели екскурсію у музеї «Гідність і честь українців» «Вам наша пам’ять і любов».

Для учнів 8-9 класів було організовано перегляд документального фільму «MAIDAN».

Школярі провели короткий екскурс в історію Революції Гідності, згадали героїв Небесної Сотні, побувавши на Майдані Незалежності.

А о 12:00 весь заклад освіти хвилиною мовчання вшанував пам’ять загиблих героїв.

Ми віримо, що темні часи пройдуть. А ми, живі, завжди будемо пам’ятати Героїв Небесної Сотні.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.