21 лютого 2020 року Україна і світ відзначають День рідної мови. У  цей день в нашому закладі освіти пройшли тематичні заходи.

Найменші здобувачі освіти 1-4 класів взяли участь в іграх «Мовна скарбничка», під час яких із задоволенням використовували Lego цеглинки, складали слова, знаходили слова та прислів’я про мову, малювали малюнки «Живи, прекрасна наша мова», а також взяли участь у квесті  “Розгадай прислів’я”.

Також в рамках цього дня пройшли  тематичні хвилинки на уроках рідної мови  «Рідна мова солов’їна!», проведена Радіолінійка “Пишаймося рідною мовою” та протягом дня проходив «Водограй української пісні».

З нагоди свята в бібліотеці організована цікава тематична виставка «Любіть Україну і мову її солов’їну».

Цікаво і змістовно проведена вікторина “Знавці української мови” для учнів 5 класів. Юні мовознавці перевіряли та удосконалювали свої знання з української мови, вивчали історію виникнення свята, ознайомилися з правилами мовного етикету, читали вислови відомих людей про мову, також розбирали значення прислів’їв про мову, грали в мовні ігри, розігрували діалоги.

Шкільні заходи стали доказом того, що українська мова – наш скарб, наша історія, без чого не може існувати Україна як держава.

Мова народу – найкращий цвіт, що ніколи не в’яне, а вічно живе, розвивається. Тож бережімо рідну мову, шануймо і розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити один одному лише добрі слова, тоді і світ стане кращим, добрішим.

 

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.