У школі сьогодні діти вчаться не лише математиці, літературі чи історії. Нова реальність, в якій через російську агресію змушені жити, вимагає від нас нових знань. Ми постійно повинні дбати про безпеку — свою та своїх дітей. Діти вчаться у волонтерів, які у цей момент ймовірно збирають на черговий дрон чи пікап. Усе набрало глибшого сенсу, і доброчесність також.

Сьогодні ми повинні сприяти формуванню нових норм суспільної взаємодії – взаємоповаги, честі і гідності, доброчесності та справедливості. Це важливо для розвитку свідомого суспільства, для побудови процвітаючої держави.

Щороку наш заклад долучається до проведення “Тижня доброчесності”.

Враховуючи виклики сьогодення, серед учнів були проведені заходи спрямовані на формування навичок безпечної та доброчесної поведінки у воєнний час.

Разом із здобувачами ми розібрали те, як бути доброчесними в мережі, щоб допомогти ЗСУ, а не зашкодити.  Обговорили добірку матеріалів з інформаційної самооборони у рамках проєкту “Доброчесність онлайн”, адже  зараз будь-який правильний вчинок  українця, зокрема у цифровому просторі, наближає нас до перемоги.

Класні керівники також провели пізнавальні виховні години спілкування: «Магічний урок доброчесності», «Доброчесність у 21столітті», «Будемо доброчесними»,  «Добро. Чесність»,  «Сім кольорів щастя і добра»,  «Добро й чесність – головні норми людяності», перегляд інформаційних відеороликів, мультфільмів, виготовлення малюнків героїв сьогодення, які є для школярів відображенням доброчесності.

Жоден підручник не навчить людину бути доброчесним, але на прикладах наших військових, волонтерів ми можемо показати дітям, як це – поводитися доброчесно.

Наш беззаперечний обов’язок – бути гідним громадянином України!

Дякуємо педагогам за надзвичайно інформативний, корисний та цікавий тиждень.
Бережіть себе та будьте доброчесними!

 

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.