Цього дня вся Україна і разом із нею – наша гімназійська спільнота – відзначають День Європи.

Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи. Саме тому в гімназії було проведено тематичний та пізнавальний захід  “В Європу з Україною у серці” для здобувачі освіти 8-Б та 9-Б класів.

Організатором якого була директор гімназії, вчитель історії – Лариса Ігорівна Дубовик.

Програма заходу містила в собі такі задання, як: «З історії святкування Дня Європи», «Короткі відомості про ЄС», «Подорож країнами Європи», «Цінності європейців», «Прапори -держав», «Міста Європи», «Місце України серед європейських країн», тощо.

Учні з великим задоволенням працювали в командах, активно відповідали на запитання, ділилися своїми знаннями про європейські країни, працювали з картою Європи, а також переглянули та обговорили ряд відеоматеріалів.

Лариса Ігорівна нагадала учням, що географічний центр Європи знаходиться саме в Україні. Наша держава є невід’ємною частиною Європи як географічно, так і ментально. Разом ми є потужною силою для оборони цінностей вільного демократичного світу, таких як верховенство права, повага до людської гідності, свобода, рівність та повага до прав людини. І майбутнє членство в Європейському Союзі – це те прагнення, яке об’єднало всю Україну. Бо демократичні цінності та свободи закладені в ДНК українців. Безсумнівно.

Пам’ятаємо ми — європейці. Та не треба думати, що ми забули шевченківське “свого не цурайтесь”, українці, будучи європейською нацією, завжди пам’ятатимуть про свої національні ідеали.

Відзначаючи День Європи 9 травня разом з іншими європейськими країнами, ми підкреслюємо нашу єдність та силу. Тут, в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії Вільної Європи. І ми обов’язково переможемо та знайдемо своє місце у європейській сім’ї. Слава Україні!

Віримо в Україну, кожного громадянина, Збройні Сили України, партнерів європейських країн та навчаємось разом на результат для перемоги! Все є і буде Україна!

 

#ДеньЄвропивУкраїні

#День_Європи

#Гімназія_110

#ДЕПАРТАМЕНТ_ОСВІТИ_І_НАУКИ_КИЄВА

#Освіта_Києва

 

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.