Рідна мова є важливою складовою кожного народу. Саме у мові ми відображаємо унікальний характер, нашу ментальність та темперамент. Вона забезпечує зв’язок поколінь та безперервність культурного й історичного спадку народу України, допомагає нам розбудовувати і дбати про Українську державу, а також про її історичну, культурну та духовну спадщину.

З метою формування національної свідомості та духовно багатої мовної особистості, 14 листопада учні нашої школи взяли участь у культовій мовній грі-батл “Битва поколінь”, яку провела вчитель української мови та літератури – Соколова Інна Михайлівна.

Освіжити свої знання з української мови, погодилися збірна команда 5-6 класів (5-А та 6-Б) та збірна команда 7-8 класів  (7-В та 8-Б). а глядачами були учні 5-А та 6-А класів.

Юним мовознавцям були запропоновані цікаві і пізнавальні конкурси.

Учасники змогли перевірити свої знання сленгу та архаїзмів у конкурсі “Молодь в темі”, позмагатися, хто кращий меломан у конкурсі “5 слів”, повправлятися у знанні відомих українських та світових письменників, політиків, акторів, ведучих у конкурсі “Знай наших та не наших”. Наприкінці учасники отримали солодкі призи.

Наша мова розвивається та наповнюється з кожним днем .

В нашому закладі учні та вчителі знають та плекають рідну мову.

Всі попрацювали на славу і довели, що наш заклад – фортеця грамотності. Грамотність є не тільки додатком до вже здобутих знань і навичок, але й надійним помічником у житті.

Мова — втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за багатство мови…

Дякуємо всім, за участь і позитивні емоції!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.