З 8 по 19 жовтня у початковій школі пройшла «Декада початкової школи».

Декада проводилась з метою формування інтересу та зацікавленості учнів до вивчення навчальних предметів, поширення передового педагогічного досвіду учителів початкових класів щодо реалізації компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі. План її проведення містив багато цікавих та змістовних заходів, у яких взяли участь учні 1-4 класів. А саме,

08.10 – Турнір – «Юний шашкіст»

09.10 – Квест-гра “Символи України”
10.10 – Заняття-тренінг «Умій дружити».
11.10 – Казка “Круть і Верть” для вихованців ГПД

16.10 – Гра «Пошук скарбів»

17.10 – Театралізоване дійство, казкова феєрія «Барви золотої осені»

19.10 –Пісенний конкурс “Караоке в 110-ій школі”

Уже самі назви днів Декади говорять про широку палітру цікавих заходів, які відбулися в учнівських колективах. Режисерами-постановниками стали класні керівники, вихователі груп продовженого дня. Їхній ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити Декаду початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

І вже по завершенню Декади можна сказати, що сподівання учасників на отримання позитивних емоцій справдилися.

Декада початкової школи розпочалася з турніру – «Юний шашкіст», який провела Гуза Наталія Олексіївна. Основними завданнями заходу було закріплення знань дітей про шашки, сприяння розвитку навичок гри, розвиток ініціативи, самоконтролю, формування доброзичливого ставлення до супротивника. Діти дуже відповідально поставилися до підготовки. Змагання проходили у декілька етапів: ¼, 1/2 фіналу, фінал та плей-оф. На шашкових полях розгорнулися справжні баталії: діти довго міркували над кожним ходом. Глядачі прийшли підтримати дітей такими гаслами «В шашки граємо охоче, грає хто і з ким захоче!».

Надовго запам’ятається учням групи продовженого дня заняття-тренінг «Умій дружити», яке провела для них Яковенко Наталія Павлівна.  Під час тренінгу учні вчилися цінувати друзів та дружбу, виробляти в собі якості, що сприяють дружбі; розвивали вміння товаришувати; виховували уважне, безкорисне ставлення до друзів, однокласників.

Для маленьких ерудитів Арсенюк Наталія Олександрівна та Глущак Світлана Тарасівна провели квест-гру “Символи України”, де діти показали свою кмітливість, спостережливість, винахідливість, ерудицію.

Учні початкових класів також мали змогу позмагатися в надзвичайно цікавій грі «Пошук скарбів», яку організували і провели для них учителі Гуза Наталія Олексіївна та Письменко Оксана Дмитрівна.  Метою заходу було розширення знань та уявлень учнів про природу, а також формування в них інтересу до навколишнього світу.

Один із днів Декади був присвячений темі «Барви золотої осені». Незабутню та дивовижну виставу “Осіння казка” подарували дітям та дорослим учні 3-А та 3-Б класів під керівництвом вчителів Письменко Оксани Дмитрівни та Черевко Тетяни Степанівни.

Казку “Круть і Верть”  підготували вихованці ГПД,  учні 2-4 класів зі своїм вихователем Футей Тетяною Володимирівною. Усі діти з великим задоволенням переглядали виставу та брали активну участь у конкурсах. Цікаво та захоплююче для учнів початкової школи пройшов цей захід. Школярі поринули у світ чарівної мелодії художнього слова, пройшлися сторінками дитячих журналів та книг, побували на вернісажі героїв улюблених казок.

Окремий день Декади був відведений національно-патріотичному вихованню, який пройшов під гаслом “Ми маленькі українці”. Заєць Ольга Олесандрівна та Плєшакова Катерина Миколаївна організували та провели для учнів 1-4 класів змагання “Ми – маленькі козачата!”

Такі заходи формують національну свідомість учнів, допомагають поглибити їх знання про державні символи, привернення уваги до краси рідного краю, ознайомлюють з українськими народними традиціями та побутом.

         На завершення Декади, а саме 19 жовтня було проведено музичний захід «Караоке в 110-ій » найулюбленіше музично – ігрове шоу. Яке для учнів  підготували та провели вчителі української мови Мироненко Тетяна Володимирівна і Миронова Юлія Володимирівна.

Урочисте закриття та підведення підсумків Декади початкових класів відбулося у вівторок 23 жовтня. Усі учасники були нагороджені грамотами та дипломами спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови №110 імені К. Гапоненка міста Києва.

Декада закінчилася, але й надалі продовжується кропітка праця вчителів, яка покликана пробудити в учнів творчість і пізнання, підтримати їх інтерес та бажання вчитися, максимально використати те, що так щедро заклала природа.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.