Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства.

Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях.

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день пам’яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, яких охопив реактор атомної.
В цей день у нашому закладі освіти було проведено виховні години: “Пам’ятай про Чорнобиль…”, “Чорнобиль – біль України”, «Мужність і біль Чорнобиля», Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Україні», «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської», , хвилини інформаційного простору «Чорна дата України», «Дзвони Чорнобиля» уроки пам’яті Чорнобиль…Трагедія…Пам’ять…», «Ми пам’ятаємо, ми не допустимо, ми захистимо», «Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС», конкурси малюнків «Чорний біль», та ін.

Пам’ятаючи про ці сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій і всіх народів, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Ці люди першими прийняли удар нечуваної небезпеки, зупиняли її ціною власного здоров’я.

Їхній подвиг навічно закарбовано в пам’яті українського народу.

Велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха.  Ще раз всім ліквідаторам щира подяка і шана!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.