“Свобода – це вміння сказати “так” своїм мріям Гідність – це вміння сказати “ні” своїм страхам”

Щорічно 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, який пов’язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: Українці хочуть і будуть жити у вільній демократичній державі.

Нам може здаватися, що це все було ніби вчора. Але ні, сьогодні виповнюється 10 років від початку Революції Гідності.

Події на Майдані стали переломними для новітньої історії. Сучасні діти повинні мати цілісне уявлення про ті події, адже нині Україна продовжує боротися за свою незалежність.

До Дня Гідності та Свободи наш заклад освіти долучився до відзначення доленосної події в Україні початку ХХІ століття.

Відзначення цього героїчного дня у 2023 році пройшло під гаслом “ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ І ЖАГОЮ СВОБОДИ»!

З нагоди цієї символічної дати  відбулись виховні години, години спілкування, уроки мужності, відваги на тему: «Наш дух не зламати, свободу не вбити», «Від старого до малого в крові гідність та свобода!». Учням було донесено інформацію про доленосні події в Україні листопада 2013 – лютого 2014 року та про війну Росії проти України, окупацію Кримського півострова та частини областей України. А також обговорювали такі поняття, як гідність, свобода, патріотизм, переглянули відео-ролик «Супер майдан», декламували вірші про рідну Україну, про загиблих героїв та вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

У фойє закладу учні та їх батьки мали можливість ознайомитися з інформаційним вісником «Я це було… Революція Гідності: на шляху до історії», який підготувало учнівське самоврядування.

Історія Революції гідності, її причини, перебіг подій і наслідки стали предметом обговорення під час тематичних уроків історії та екскурсії до музейної кімнати «Гідність і Честь українців», яку провела – Лариса Ігорівна Дубовик.

Про героїв України, які встали на захист свободи та гідності згадували під час проведення патріотичного заходу «Ми гідні нашої свободи».

Також відбулось покладання квітів до на Алеї Героїв Небесної Сотні та до пам’ятного знаку «Пам’ятний знак загиблим воїнам АТО», які загинули в зоні АТО, і всіх тих, хто віддав своє життя за незалежність України.

В бібліотеці навчального закладу облаштовано тематичну книжкову виставку та огляд літератури «Гідність це…».

Активності були присвячені Героям Небесної Сотні та захисникам України, які сьогодні відстоюють свободу і незалежність у боротьбі з російським агресором.

Напередодні цього дня відбулася зустріч із захисником України, братом нашого учня, Іониним Андрієм, який з першого дня війни боронить Батьківщину. Під час зустрічі з учнями 5-Б класу, захисник розповів про будні захисників на фронті, закликав дітей любити Батьківщину і цінувати кожну мить життя.

Гідність і Свобода – зброя Перемоги. Заряджені Гідністю та жагою Свободи.

Заходи завершені, а боротьба за свободу, волевиявлення українського народу не закінчилась.

Відзначення таких важливих дат допомагають усім нам мобілізувати нашу історичну пам’ять, більше розуміти причини й усвідомлювати історичні уроки, ставати сильнішими, міцнішими, бути переможними на всіх фронтах, які веде сьогодні Україна, захищаючи сьогодні свою незалежність!

Дякуємо Героям  Небесної Сотні!  ВСІМ, ВСІМ, ВСІМ! ЗА ТЕ ЩО НЕ пошкодували ЖИТТЯ ЗАРАДИ НАС З ВАМИ! ЗАРАДИ  НАШОГО МАЙБУТНЬОГО! СПАСИБІ  ВСІМ, хто відстояв МАЙДАН, ЗА ЯСКРАВИЙ ПРИКЛАД мужності, сили духу, чесності, патріотизму, ГІДНОСТІ та СВОБОДИ!

Тож, будьмо гідними пам’яті наших Героїв!

Слава Україні! Героям слава!

#ЗАРЯДЖЕНІ_ГІДНІСТЮ.

#ЖАГОЮ_ДО_СВОБОДИ

#ПАМ’ЯТАЄМО

#СШ_110

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.