День Гідності та Свободи – свято встановлено на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Революція Гідності 2013 року об’єднала весь український  народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина. І тепер, згідно з Указом Президента України від 13 листопада 2014 року , щорічно 21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи. До шостої річниці Революції Гідності у нашому закладі освіти організовано інформаційно-тематичний стенд «Героям Небесної Сотні присвячується…», а також проведено низку заходів.

Класні керівники 1-11класів провели тематичні виховні години, бесіди, години спілкування  «Україна – територія гідності та свободи», «Майдан – шлях до Свободи», «Герої не вмирають», «Майдан в моїм серці»  . Діти говорили про гідність українців і про те, як ми за неї боролися. Згадали про криваві майдани у Києві, а також всіх тих, хто не повернувся додому. Хвилиною мовчання школярі вшанували героїв Небесної Сотні, учасників АТО, які віддали свої життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави й дати українській нації шанс на гідне майбутнє.

Бібліотекар Шмигирівська Н.О. організувала тематичну книжкову виставку «Небесна сотня – новий символ незалежності України».

Педагог-організатор Назаренко І.Ю.  підготувала з учнями старших класів виховний захід «Пам’ять про героїв стукає в наші серця». Школярі присвятили загиблим героям чимало патріотичних пісень, декламували вірші очевидців Майдану, виконали танець. Учасники заходу також мали нагоду розглянути кадри із відеозаписів свідків подій, випусків новин.

Відбулися екскурсії до шкільного музею «Гідність і честь українців» – «Вам наша пам’ять і любов».

Учні 1-11 класів переглядали документальні фільми, що  відтворювали  хвилини  боротьби українського народу  за краще майбутнє і незалежність України, її гідність і свободу.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.