День захисника України та День Українського козацтва – це свято історії, культури, високих моральних цінностей, а також – дружби та об’єднання заради втілення у життя цікавих задумів та ідей. Саме тому наш заклад освіти долучився до відзначення цього свята. У школі протягом 07- 11.10.2019 проведено багато цікавих заходів, метою яких було виховання учнівської молоді в дусі військових традицій українського народу, формування патріотично зрілої особистості, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу.

З 7 жовтня класні керівники 1-11 класів провели години спілкування, уроки-мужності на тему „Хай в серці кожної людини живе любов до Батьківщини”, під час яких познайомили учнів з історією свята Дня захисника України та пригадали традиції славного українського козацтва. А також організовано у шкільній бібліотеці виставку літератури до свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.

Учні 5-11 класів переглянули  художній фільм «Українське військо. Козацтво» Після перегляду фільму відбулося активне обговорення, під час якого байдужих не виявилося, адже мужність, звитяга, розум та козацька слава наших прадідів червоними нитками прописана на сторінках літопису української історії.

09.10.2019 була проведена екскурсія до музейної експозиції  «Честь і гідність українців» .

10 жовтня проведено конкурс малюнків «Герої очима дітей» для учнів 1-4 класів, та конкурс стіннівок «З історії свята Дня захисника України» для учнів 5-8 класів.

10.10.2019 відбулося вшанування пам’яті загиблих біля пам’ятного знаку загиблим героям АТО (Голосіївський парк імені М.Рильського)

11.10.2019 зібралися всі учні, адміністрація, педагоги, гості, щоб прославити День Українського козацтва на радіо-лінійці «Свято мужності і відваги» на якій звучали слова-привітання всім захисникам України, учні гуртом заспівали гімн і побажали один одному спокою та чистого мирного неба над головою.

11.10.2019 відбулася конкурс-гра «Козацькі забави» для учнів 1-11 класів.

Традиційним вже став загальношкільний «Парад вишиванок», у якому щорічно беруть участь учнівський та педагогічний колективи закладу.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

 

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.