Сьогодні — День пам’яті жертв Бабиного Яру. Чому про це важливо пам’ятати?

29 вересня 2022 року виповнюється 81-ті роковини однієї з найтрагічніших сторінок  в історії ХХ століття.

Тема трагедії Бабиного Яру сьогодні дуже актуальна. Після відкриття й осмислення жахів Голокосту світова спільнота пристала на позицію “ніколи знову”, проте геноциди продовжують ставатися. Сьогодні в Україні – війна, російські війська обстрілюють єврейські цвинтарі, синагоги, навіть Бабин Яр.

Пам’ять про трагедію Бабиного Яру попри всі обставини залишалася живою.

Вона тісно пов’язана з питаннями патріотизму, самопожертви в ім’я високої ідеї, єдності нації, її політичної свідомості. Ми говоримо про страхіття війни і смерті, щоб усвідомити цінність людського життя.

З метою увічнення пам’яті про одну з найтрагічніших сторінок Голокосту – масове вбивство євреїв Києва; вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху, об’єднання зусиль суспільства щодо запобігання повторення злочинів проти людяності у нашому закладі освіти були проведені такі заходи:

  • на уроках історії України проведені інформаційні хвилинки «Біль нашої пам’яті», «Сторінки трагедії Бабиного Яру» та перегляд відеороликів та презентацій учнями 5-11 класів «Бабин Яр – символ вічної скорботи», «Бабин Яр – вічний дзвін пам’яті»;
  • проведені години пам’яті «Трагедія Бабиного Яру – найтяжчий злочин проти людства»;
  • віртуальна екскурсія до національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

У цей день скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі, співчуваємо болю та втраті. Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться! Будемо пам’ятати…

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.