«Живі, поки пам’ятаємо»

Герої не вмирають! Вони навічно залишаються в наших серцях і пам’яті.

Сьогодні, 29 серпня, День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

І хоча війна почалася 20 лютого 2014 – із захоплення росією Кримського півострова, найперші герої, які поклали свої життя за вибір бути вільними у січні 2014-го.

З тих пір і до сьогодні наш заклад освіти 29 серпня вшановує пам’ять Героїв, які ціною своїх життів, до останнього, стояли на захисті незалежності нашої Держави.

Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо здобувачам освіти про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх нас, разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

Ми вже маємо деякі традиції пам’яті про загиблих воїнів.

Сьогодні працівники закладу відвідали музейну експозицію. Переглянули стенди з розповідями про «найгарячіші» бої: Іловайський котел, Дебальцево, Донецький аеропорт, Маріуполь. Пам’ять про кожного з них назавжди залишиться в наших серцях.

24 лютого 2022 року відкрилась нова сторінка боротьби українського народу.

Широкомасштабне вторгнення росії спричинило нову хвилю героїзму, стійкості захисників України та, на превеликий жаль, болючих втрат.

О 9 годині відбулася Хвилина мовчання на знак того, що ми ніколи не забудемо подвигу полеглих Героїв.

Зі словами вдячності  виступила директор закладу, Лариса Ігорівна Дубовик.

Вона наголосила, що єдність і свобода робить нас гідними нащадками нашої країни! Загибель кожного Героя, який самовіддано боронить кордони України – це нестерпний біль для всіх нас, який не затихне ніколи. Ми завжди будемо пам’ятати та дякувати цим мужнім та великим людям. Завдяки їм ми живемо та маємо майбутнє! Ми зробимо усе можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена та передана багато поколінь вперед. Наша пам’ять про них – світла, вдячність їм – безмежна, шана – найвища. Пам’ятаємо і пам’ятатимемо!

Нехай буде мирним небо, родинна злагода у наших домівках і ніколи не згасає віра в щасливе майбутнє української держави!

Вічна слава загиблим у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Слава Україні! Слава Героям України!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.