29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Вони стояли насмерть за те, щоб наше покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвиватися, навчатися, жити та робити Україну кращою.

29 серпня – саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових в результаті яких загинула найбільша кількість українських воїнів.

Від 2014 року уособленням захисників України стали Герої Небесної Сотні, вірні присязі військові з анексованого Кримського півострова, учасники Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил на Сході України.

29 серпня вчителі та учні нашого закладу освіти організували та провели інформаційно-освітні заходи в онлайн форматі.

Мета, яких:

  • Вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
  • Формування в молодому поколінні традицій відзначення Дня пам’яті захисників України та ціннісного його наповнення.
  • Патріотичне виховання молоді на прикладах захисників, які віддали життя за Україну.
  • Сприяння усвідомленню школярами ціни незалежності, необхідності захисту нашої держави та необхідності гідного вшанування пам’яті захисників України.

Це уроки патріотичного виховання «Пам’ять єднає», виховні години «Ми боремося за українську землю», бесіди «Уклін живим, загиблим – слава», хвилинки мужності «Герої не вмирають», «Земляки – герої України», а  також всі учні долучились до флешмобу по виготовленню символічної квітки «Соняхи пам’яті» для вшанування пам’яті захисників України, щоб віддати дань тим, хто загинув за Україну, та висловити підтримку їхнім сім’ях, рідним та побратимам. Адже Україна для кожного із загиблих воїнів це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім. Тому сонях пам’яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов’язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

Надзвичайно важливо згадувати та гідно вшановувати подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя.

Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист. Адже герої живі, поки жива пам’ять про них.

Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.