Швидко, мов весняні струмки, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам’ять тих літ 1939-1945.

Це на світанку сталося колись:
Стривожений із муками і жалем
Світ стрепенувся, кров’ю вмить залився,
Неначе розпанаханий кинджалом.


Війна назустріч молодому дню.
Із гуртком, із брязкотом котилася.
Лавиною металу і вогню
На нашу землю й долю навалилась…

На виконання розпорядження Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації від 30.01.2019 №47 «Про комплексний міжвідомчий план заходів з національно-патріотичного виховання молоді на 2019 рік» в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови №110 імені К. Гапоненка міста Києва проведені наступні заходи:

Радіолінійка, присвячена вшануванню пам’яті загиблих воїнів в роки Другої світової війни під гаслом: «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!»

  • години спілкування «Це було недавно, це було давно»;
  • перегляд документальних фільмів на уроках історії «Сторінками історії»;
  • виготовлення загальношкільного тематичного плакату до Дня пам`яті та примирення;
  • конкурс малюнків «Діти проти війни»;
  • відвідування майстер-класу у бібліотеці ім. Наталі Забіли «Хай буде мир»;

Сьогодні Україна знову у вогні, на буремному сході нашої держави знову ллється кров українців, які мужньо захищають рідну землю від агресора. Але це не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним гіркотою втрат і осяяний сонцем Перемоги.

Ми пам’ятатимемо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятатимемо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука нашої неминучої Перемоги сьогодні.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.