«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» – писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

Ось і наш учнівський колектив з нагоди Дня української писемності та мови 8 листопада організував загальношкільний лінгвістичний арт-моб «Плекаймо мову!».  Учні поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

Традиційно були проведені вікторини «Мова єднання», «Кращий знавець української мови», «Сторінками української поезії». Учасники продемонстрували глибокі знання з лінгвістики та літератури.

Учні старших класів демонстрували рівень знань української мови долучившись до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.