Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та  воєнного  характеру, 19 квітня 2019 року в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 110 імені К. Гапоненка міста Києва відбувся  День цивільного захисту та  об’єктивного  тренування  на тему: „ Дії органів управління, сил та структурних підрозділів ЦЗ освітнього закладу у разі виявлення у навчальному корпусі школи пожежі” під керівництвом начальника ЦЗ закладу освіти – директора школи Дубовик Л.І.

Протягом тижня у цікавій та змістовній формі були проведені виховні години у вигляді бесід, лекцій, вікторин, практичних занять з медико-санітарної підготовки. Учням було показано багато фільмів та презентацій з питань запобігання виникнення надзвичайних ситуацій.

О 0920 за сигналом ЦЗ «Увага всім!» спокійно, але динамічно і швидко було проведено учбову евакуацію усіх учасників навчально-виховного процесу, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

Протягом дня молодші школярі підготували малюнки «Небезпека очима дітей», старші – газети, плакати з ЦЗ.

Особливо ефективними були:
– дії учасників освітнього процесу при евакуації;
– практичні заняття з надання медичної допомоги;
– дії ланки пожежогасіння під час імітації пожежі.

Проведене тренування показало, що члени педагогічного і учнівського колективів обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і можуть організовано евакуюватись у безпечне місце. Учасники тренування дотримувались правил техніки безпеки.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.