Щороку у травні Україна відзначає День Європи. Ми традиційно приєднуємося до святкування. Цьогоріч Указом Президента України Від 08.05.2023 №266/223 установлено в Україні День Європи 9 травня спільно з державами Європейського союзу.

Цього року, 9 травня 2023 р. для нас День Європи видався особливим – свято з гірким присмаком сліз і болю за Україну, тривоги, суму, та все ж найголовніше – з непереборним бажанням подякувати тим країнам, які підтримують Україну в часи війни.

Для нас – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія, культура. Демократія. Свобода. Повага до людини та людської гідності. Верховенство права. Усе це зараз захищають українці на своїй землі! Ми дійсно захищаємо свободу у Європі. Народ України об’єднаний цією метою – відчувати себе нарівні, частиною Європи, частиною Європейського Союзу і доводить це на полі бою…

З метою ознайомлення здобувачів освіти з країнами Європи, формування єдиного європейського простору та ролі в ньому України в нашому закладі освіти пройшли тематичні заходи:

  • виховні години, бесіди, вікторини «Україна – це Європа», «Хай сонечко сяє всім дітям Європи!», «Дружба – це сила, що об’єднує світ», «Вікно у світ європейської культури», «Європа – спільний дім»;
  • конкурс малюнків до Дня Європи серед учнів 1-4 класів «Ми і Європа»;
  • віртуальні подорожі «Відкрий Європу для себе», «Мандруючи європейськими містами», «Подорожуємо Європою»;
  • виставки стіннівок «Україна – це Європа».

Учні набули знань про історію створення Євросоюзу, прослухали гімн Європейського союзу, ознайомились з культурою, цікавими фактами, особливостями національної кухні, згадали, яку ціну заплатив український народ за свій європейський вибір та що означає прагнення бути європейцями.

День Європи видався насиченим, цікавим та змістовним. Цікаво те, що діти знають багато про Європу та її країни, адже самі відвідували їх.

Ми готові перемагати! І з підтримкою союзників та партнерів ми готові завершити цю війну, зупинити її поширення на увесь європейський континент і захистити себе і всіх європейців!

Сьогоднішні школярі писатимуть нову – європейську-історію України.

У День Європи ми висловлюємо подяку країнам Європейському Союзу за підтримку та допомогу у боротьбі з російськими окупантами. Щиро сподіваємося, що зовсім скоро Україна стане повноправним членом європейської родини!

Віримо в Україну, кожного громадянина, Збройні Сили України, партнерів та працюємо разом на результат для перемоги! Все є і буде Україна!

#сміливі_та_вдячні

#УКРАЇНА_ЦЕ_ЄВРОПА

#День_Європи_в_закладі

#Я_Європеєць_СШ110

#ДеньЄвропивУкраїні

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.