День Європи — це свято Європейського Союзу, що відзначається з подачі міністра закордонних справ Франції Робера Шумана, який 9 травня 1950 року звернувся до лідерів європейських країн з пропозицією почати процес об’єднання Європи.

Це день, коли всі європейці вшановують загальні цінності: волю слова, демократію, незалежність, рівність.

Для українців День Європи це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами.

Сьогодні наша вся шкільна родина активно долучилась до відзначення Дня Європи. Цього року всі уроки були проведені під гаслом «Україна – серце Європи!». Протягом дня школярі долучилися до різноманітних завдань: це і квест «Галопом по Європі», під час якого учні не лише знайомились з країнами Європи, а й мали змогу дізнатись багато цікавих фактів про культуру та традиції європейських країн, це і інтерактивна гра «Подорож європейськими країнами» на платформі Kahoot, це і перегляд відео та презентацій на яких школярі дізналися про географічне положення країн, та їх історію, це і створення малюнків «Україна – серце Європи». А також разом з вчителями інформатики учні взяли участь в онлайн конкурсі «Євроквіз».

Школярі дізнатися найцікавіше про Європейський Союз та його відносини з Україною, познайомилися з культурою європейських країн, обговорити питання сьогодення та переконалися по-справжньому у підтримці та допомозі.

Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

Сьогоднішні школярі пишуть нову – європейську-історію України.

Наші діти – діти сучасної Європи, які мають велике бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України!

Ми впевнені в тому, що Україна – серце Європи, країна, якою ми всі пишаємося.

#дистанційне_навчання

#Україна_це_Європа

#День_Європи

#Все_для_Перемоги
#Ми_сильні
#Ми_Україна
#Все_буде_Україна

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.