Новорічні іграшки – не просто красиві вироби, а символ найулюбленіших сімейних свят – Нового року та Різдва. Це речі, які символізують тепло і добро цих свят, речі, які часто передаються з покоління в покоління і радують душу багато років.

Напередодні новорічних свят учні нашого закладу освіти відвідали  Клавдієвську фабрику ялинкових прикрас.

Фабрика ялинкових іграшок у селищі Клавдієве, що під Києвом, – одна із найвідоміших. Вона продовжує традиції майстерності виготовлення скляних ялинкових іграшок вже багато десятиліть. Заснована в 1948 році, фабрика з невеликої мануфактури, яка обробляла скло для медичних потреб, перетворилася на найбільшого виробника новорічної продукції в Східній Європі.

Сьогодні ялинкові прикраси Клавдіївської фабрики відомі не тільки в Україні, а й прикрашають новорічні ялинки в Німеччині, Швейцарії, Австрії, Франції, Італії, Литві, Латвії, США, Грузії.

Екскурсія на фабрику ялинкових іграшок – це справжнє диво!

На фабриці школярі відвідали:

– склодувний цех і художні майстерні;

– музей історії іграшки та виставкових експозицій;

– казкове містечко Lemax;

– головного чарівника фабрики;

– поштовий офіс Діда Мороза;

– майстер-клас з розпису ялинкової іграшки;

– фірмовий магазин іграшок.

Діти отримали масу задоволення! Найбільше запам’яталося їм чарівний ліс і кімната Діда Мороза, де всі змогли помріяти і загадати найзаповітніше бажання. А на згадку про екскурсію діти привезли власноруч розфарбовані ялинкові іграшки з символом 2022 року і чудові враження.

Новорічний настрій забезпечено усім здобувачам освіти!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.