А чи знаєте ви, що приблизно 10 млн тон сміття (здебільшого, це відходи з пластику) щороку потрапляє в Світовий океан та моря? А те, що вчені стверджують: за 30 років у морях буде більше сміття, ніж риб?

Наше Чорне море також потерпає від забруднення пластиком. Воно є однією з найзабрудненіших частин планети?

Однак у Чорного моря є тисячі рятівників по всій Україні, серед яких найбільше – школярів. Саме вони активно долучилися до пілотного проекту “Допоможи пластикожую Оззі врятувати наше море від сміття”. Проект EMBLAS “Посилення екологічного моніторингу Чорного моря” визнав Cимвол акції – пластикожуй Оззі. Саме він “з’їдає” та перетворює в нові корисні вироби пластик із позначкою «2». Його мета – попередити забруднення Чорного моря та навчити українців сортувати пластик.

До проекту долучився і наш заклад освіти. Для порятунку моря учні  зібрали і відсортували за кольором вироби з пластику із позначкою «2»,  переважно кришки та пляшки для побутової хімії та отримала пазли Чорного моря.

Висловлюємо щиру подяку батькам та учням 1-Б класу, що організували таку акцію у нашому закладі. Та назбирали найбільше пластику.

 

Будьте активними і не зволікайте – море дуже чекає на вашу підтримку!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.