Це Голокост – всього одне лиш слово,
Та його сенс – пекучий болі жар,
Вбивали всіх!.. старого і малого,
мало хто життя порятував

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.

З метою вшанування та збереження пам’ять про цю страшну трагедію, про всіх невинно розстріляних, страчених у газових камерах, виснажених голодом і примусовою працею, в нашому закладі освіти був проведений цикл заходів  «Це не повинно повторитися!».

  • У холі школи оформлено тематичний куточок «Трагедія ХХ сторіччя».
  • На уроках історії в 10-11класах розглядалися питання  пов’язані з трагічними подіями Голокосту.
  • Класні керівники старших класів провели години спілкування «Уроки Голокосту: мужність і співчуття», на яких пояснили, що означає це вбивче слово «Голокост». Учні вшанували пам’ять невинно убієнних, переглянули документальні фотографії тих часів, подивилися та обговорили відео ролики «Голокост – це спільна трагедія людей усіх національностей в Україні»
  • Під час проведення радіолінійки учні висловлювали власну думку щодо Голокосту, глибоко співчували жертвам та тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами.

У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться! Будемо пам’ятати…

 

 

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.