Місто, якого нема. Порожня зона, край мовчання.

Чорнобиль… Нині це слово знає весь світ.

Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль.

Аварія на Чорнобильській АЕС стала важким уроком для всього людства.

Щороку весь український народ вшановує пам’ять про тих, хто був причетний до ліквідації цієї аварії.

26 квітня, в день національної скорботи і пам’яті за загиблими та постраждалими від Чорнобильської катастрофи, в нашому закладі освіти традиційно відбулися заходи, приурочені цій сумній даті: урок пам`яті “Чорнобиль – біль України”, виставки дитячих малюнків “Пам’ятай про Чорнобиль… “, у шкільній бібліотеці було оформлено книжкову виставку «Чорнобиль: яким його бачить світ, школярі відвідали Національний музей «Чорнобиль», де ознайомилися з експозицією музею, фото і кіноматеріалами, прослухали змістовну розповідь про події квітня-травня 1986 року.

Також вчителі та учні вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку Ліквідаторам Чорнобильської аварії.

Під час проведення таких заходів здобувачі освіти мали можливість відтворити в пам’яті все те, що вони знали про цю трагічну подію та ще глибше дізнатися про аварію на ЧАЕС, її наслідки; задуматися над тим, наскільки страшною може бути екологічна катастрофа та поміркувати, що кожен із них може зробити, щоб у подальшому уникнути  цього.

Минуть ще роки й десятиліття, а цей трагічний день усе одно хвилюватиме серця людей. Наш земний уклін і вдячність усім, хто взяв участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Ми пам’ятаємо…

 

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.