З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі з 01.03.2021 по 12.03.2021 в нашому закладі освіти було організовано проведення Декади безпечного Інтернету.
В рамках першого тижня класними керівниками 1-11-х класів було проведено години спілкування з питань безпечного користування Інтернетом за темами: «Моя суперсила – безпека в Інтернеті», «Що для мене Інтернет», «Інтернет – павутина шириною у Всесвіт», «Безпечний Інтернет починається з тебе». За цей час школярі дізнались багато цікавої інформації,   пограли у  пізнавальні ігри та конкурси,  переглянули мультфільми та презентації, тощо.

Для учнів початкових класів, Плєшакова К.М організувала на уроках інформатики перегляд та обговорення відеороликів «Безпека дітей в Інтернеті».

Також учні 1-4-х приймали активну участь у виставці малюнків «Мій безпечний Інтернет», «Ми з Інтернетом – друзі!»  .

Для учнів 5-11 класів, Соколова Т.З провела інформаційні хвилинки, на яких розповідалось  про можливості мережі Інтернет, про небезпеки, які можуть чекати там на школярів. Для учнів 7-х та 8-х класів пройшов пізнавальний квест «Безпечний Інтернет».

Перший тиждень Інтернету був веселим і корисним для школярів, які ознайомилися з правилами безпечної роботи в Інтернеті і небезпекою, яка може виникнути під час роботи у мережі; сформувалися навички правильного реагування на небезпеку мережі; культура поведінки в Інтернеті, інформаційної культури, здатності аналізувати, узагальнювати, робити висновки; виховувати бажання дотримуватися правил особистої безпеки.

І на завершення хотілося б сказати словами одного з великих сучасників: “Інтернет, він не зближує. Це скупчення самотності. Ми начебто разом, але кожен один. Ілюзія спілкування, ілюзія дружби, ілюзія життя”. Тож поки маєте можливість не промінюйте реальне спілкування з близькими і друзями на віртуал. І жодна мережа ніколи вам не компенсує цього спілкування…

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.