В 2-Б класі друзі всі.

Я і ти, і ми, і ви.

Добрий день тому, хто зліва.

Добрий день тому, хто справа.

Ми – шкільна сім’я.

В цьому класі друзі всі.

Я і ти, і ми, і ви.

Посміхнись тому, хто зліва.

Посміхнись  тому, хто справа.

Ми – одна сім’я.

22 квітня з учнями 2-Б класу  практичний психолог Шпак Оксана Миколаївна провела заняття з елементами тренінгу «Дружба – найбільший скарб».

Мета заняття: навчити дітей цінувати дружбу, розвивати комунікативні здібності та емоційну сферу дітей, створення атмосфери співпраці під час заняття, згуртувати класний колектив, виявити індивідуальні особливості кожної дитини, підвищувати самооцінку замкнутих дітей, розширити знання дітей про своїх однокласників.

Учні брали активну участь у запропонованих вправах та іграх. Вони визначали характеристики гарного та поганого друга, вказували на основні помилки, які виникають у спілкуванні між друзями, наголошували на необхідності дружби у житті кожного. Також діти не бачать дружбу без розуміння, справедливості, вічливості та щирості.

Практичний психолог з школярами говорила про одне з найбільших багатств, що може мати людина  – про дружбу.

Переступаючи поріг нашої школи, дітлахи кожного дня зустрічаються у класній кімнаті. У них спільні завдання, інтереси, радощі, тривоги. Усіх їх називають класом, але ви є різними, тому що маєте різних друзів. Кожний з вас є розумний і працьовитий, здібний і талановитий. Щоб у класі були дружні стосунки потрібно допомагати один одному, говорити добрі і гарні слова.

Дружба – відносини між людьми, засновані на довірі, взаємних симпатіях, загальних інтересах і захопленнях. Справжня дружба об’єднує тільки тих людей, які здатні пробачити і зрозуміти недоліки інших. Дружба – це коли люди хочуть бути разом, коли вони цікавлять один одного, довіряють один одному. Друзів пов’язує велика повага та взаємодопомога.

Отже, дружба повинна бути міцною, що її ніхто не зможе зламати. Але вона не може бути міцною, якщо в ній немає місця чесності та взаємоповазі. У кожної людини є життєва необхідність – бажання мати друзів. Недаремно в народі кажуть: «Людина без друга – як їжа без солі». З другом завжди цікаво, бо є спільні інтереси, йому можна довірити свої думки, поділитися переживаннями.

Ми будемо дружити, цінувати і поважати один одного, радіти за успіхи своїх однокласників, разом будемо переживати і співчувати, разом будемо долати невдачі і перепони, допомагаючи один одному. Бо дружба велика сила. Тільки в єдності нас ніхто не подолає, ми все зможемо, всього досягнемо. Сподіваюсь, що воно збагатило ваші душі і серця знаннями про дружбу, що ви навчилися правил та законів дружби, що ви матимете багато друзів і самі будете справжніми друзями.

А на завершення учні 2-Б класу зробили свою “Мапу веселкової дружби” де у різнобарв’ї замайоріли: чесність, доброта, сміливість.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.