Лютий 2014…. Як давно і як недавно все це відбувалося… Чомусь найскладніші випробування для нашого народу відбуваються саме у лютому. Мабуть, місяць виправдовує свою назву… Минуло вже10 років.

Сотня історій, сотня людських життів, сотня нових зірочок на українському небосхилі, СОТНЯ ГЕРОЇВ! Це були люди різного віку, різних національностей, різних професій та соціального статусу. Найстаршому ГЕРОЮ – 82, наймолодшому – 17. Але усіх їх об’єднувало одне – те саме, що об’єднує українців століттями — жага до вільного життя та незалежності!

Сьогодні ми, як і вся Україна, відзначаємо День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

20 лютого в нашому закладі освіти пройшли заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Відбулися години спілкування, уроки мужності «Гірке десятиліття…», під час яких здобувачі освіти переглянули відео сюжети про Героїв Небесної Сотні, зробили листівки, янголів пам’яті; також пройшли інформаційні п’ятихвилинки  на  уроках з історії України; бібліотекарем  було проведено огляд літератури «Небесна Сотня лине в небеса».

В цей день учні 8-Б відвідали виставку в музеї історії України до 10 річниці Революції Гідності «Земні шляхи Небесної Сотні».

Члени шкільного самоврядування підготували реквієм «Ви завжди в пам’яті моїй» здійснивши віртуальну екскурсію місцями Революції Гідності, згадавши трагічні події Євромайдану, а також під звуки пісні «Пливе кача» передаючи запалені лампадки хвилиною мовчання згадали усіх, хто загинув під час Революції гідності, всіх героїв Небесної Сотні, всіх хто віддав своє життя за рідну неньку Україну.

Із словами вдячності та побажанням мирного неба і щасливого майбутнього до присутніх звернулася директор закладу.

«Сьогодні ми вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість героїв, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи  права людини, європейське майбутнє України.  Будуючи нову країну, ми повинні пам’ятати, за що загинула Небесна Сотня, та не зрадити ідеали Революції Гідності. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки нашої непростої історії, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього»  – зазначила  у своєму виступі  Л.І. Дубовик.

Також наші здобувачі освіти відвідали музейну кімнату «Гідність і Честь українців», переглянули експонати про страшні події 2014 року. Затамувавши подих перенеслись спогадами у той трагічний для країни хід історії.

Тепер Небесна Сотня допомагає нам з небес. Віримо у Перемогу! Пам’ятаємо!..

Пам’яті полеглих будьмо гідні. Борімося – поборемо!

Слава Україні! Слава Небесній Сотні!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.