В Україну, до нас на поріг, прийшла довгоочікувана весна. Закінчилися холодні, зимні дні, і природа розпочинає своє пробудження. Дерева починають одягати нове світло-зелене вбрання.

Під променями жовто-золотого сонця розтанув останній сніг і з’явилися перші весняні квіти: проліски і підсніжники, які радують наших маленьких здобувачів освіти.

А яке красиве весняне небо, воно чисте і блакитно-синє. В його  безкрайніх просторах летять, повертаючись до дому з теплих країв, лелеки, своїм криком розголошуючи, що прийшла весна.

Прилетіли! Повернулися попри війну, ворожі літаки та ракети в небі, до своїх домівок, до України. Не зрадили нашій землі, нашим полям! Будуть гніздитися! Буде Україна!

Лелека – символ щастя, добробуту, любові до Батьківщини, живий символ України. А в умовах воєнного стану – ще й символ надії, миру, відродження та майбутньої перемоги!
Щоб розширити та поглибити знання дітей про лелеку, спосіб його життя, значення для людини, виховати любов і повагу до улюбленого птаха українців – лелеку-оберіг, лелеку-символ України, для учнів 4-Б класу проведено урок на тему: «До нас прилетів лелека».

У ході заняття Світлана Тарасівна розповіла школярам легенди та казки про лелеку, учні пригадали різні прислів’я та приказки, ділилися враженнями від побачених птахів, висловлювали захоплення цим птахом, малювали вкладаючи у малюнок тепло своїх сердець. У кожного вийшов чарівний і неповторний символ миру – буслик.

Лелеки несуть нам перемогу, перемогу життя над смертю, перемогу весняного буяння над мертвотністю зими, перемогу в цій війні.

Лелека-чорногузка – це символ України,

як оберіг у хаті великої родини.

На білих крилах птаха- хвиляста чорна смуга,

неначе розлилася за рідним краєм туга…

Раїса Гришина

Давайте разом відроджувати та шанувати обереги. Нехай унікальні творіння дитячих рук захищають від зла, підлості і всіляких негараздів, приносять добро і злагоду і мир!

#Все_для_Перемоги
#Дистанціцне_навчання
#Ми_творчі
#Ми_Україна

#всебудеукраїна 🇺🇦
#будемир
Заради нашого майбутнього!!!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.