А чи знаєте ви, чим дихаєте та що п’єте у власній оселі?

“Безпечна школа” – спільний благодійний проект Благодійного фонду імені Сергія Горового та лабораторії Public Lab для державних, комунальних освітніх закладів Києва та Київської області.

У рамках “Безпечної школи” наш заклад отримав безкоштовне лабораторне дослідження повітря та побутової води у приміщеннях для навчання. Метою проекту є аналіз і покращення умов для школярів та вчителів. Додатково “Безпечна школа” передбачає освітню функцію, адже учні будуть проінформовані та залучені до процесу досліджень.

27 лютого 2019 року у нашій школі відбулося захоплююче заняття від фахівців лабораторії хімічного аналізу якості повітря та води Public Lab.

В доступній та цікавій формі учням 7-10 класів змістовно розповіли про особливості води, яку ми споживаємо з водопровідних кранів, про повітря, яким дихаємо у приміщеннях.

Школярі з інтересом слухали про те, які можуть бути шкідливі чи нейтральні домішки у повітрі, звідки вони з’являються і як це може вплинути на організм людини. Яскрава демонстрація способів перевірки наявності домішок у повітрі дуже захопила дітей — вони ставили безліч питань, на які отримували повні, науково-обґрунтовані відповіді.

Усі, хто забажав, змогли, використовуючи спеціальний прилад, самостійно провести дослідження не лише складу повітря у класі, а, навіть, повітря, яке людина видихає.

Загалом це заняття викликало неабиякий інтерес в учнів та змусило замислитись не лише про чистоту повітря в приміщеннях, а й екологічну ситуацію загалом.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.