Із початку нового навчального 2021-2022 року у Спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 110 імені К. Гапоненка міста Києва 5 дітей почали своє навчання за інклюзивною формою. З метою належної організації процесу навчання та забезпечення рівня розвитку школярів, 16.09.2021 року фахівці Інклюзивно-ресурсного центру №1 Голосіївського району м. Києва відвідали наш заклад освіти.

Учасниками зустрічі були директор школи Л. І. Дубовик, заступник директора з навчально-виховної роботи Т.В. Мироненко, вчителів початкових класів, асистент учителя, та практичний психолог О.М. Шпак.

Роботу було організовано фахівцями Інклюзивно-ресурсного центру №1 Голосіївського району.

Освітян ознайомили з рядом важливих питань у аспекті інклюзивної освіти, важливість роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої освіти та їх адаптацію в освітньому середовищі.

 Наголосили на затвердженні нового порядку організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти.

Зупинилися на питаннях підвищення кваліфікації асистента учителя та особливостями їх роботи, його основні функції та посадові обов’язки.

Дали рекомендації щодо оформлення документів, ведення класних журналів, створення програми індивідуального розвитку дитини та індивідуального навчального плану.

Акцентували увагу присутніх на необхідності залучення до активної співпраці усіх учасників освітнього процесу, дали слушні рекомендації щодо підвищення мотивації батьків дітей із особливими потребами.

Зустріч викликала жваву дискусію та активну роботу учасників.

Адже знань та навичок багато не буває. Чим ефективнішою буде наша співпраця, тим пліднішим буде результат.

Ще раз дякуємо за цінні знання, корисний досвід, творчу атмосферу!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.