В рамках тижняправових знань відбулася зустріч учнів спеціалізованої школи з поглибленимвивченням французької мови І-ІІІступеів № 110 імені К. Гапоненка міста Києва з представникамиювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управлінняНаціональної поліції в м. Києві. Представники провели профілактично-виховнубесіду з учнями 7-8 класів.

Мета заходу – поінформувати школярів про адміністративні та кримінальніправопорушення та відповідальність за них; про штрафні санкції; про вимогичинного законодавства щодо перебування на вулиці неповнолітніх у вечірній час;про питання відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень; про крадіжки; прокібер-булінг; про негативні звички серед молоді; про вчинення насильства тазахист прав постраждалих від насильства. 

Під час бесіди поліцейські ознайомили школярів з міжнародним документом, який декларує рівність прав усіх людей, та наголосили, що кожна людина має користуватися своїми правами, відстоювати та захищати їх.

Також, вони розповіли про відповідальність за дрібнікрадіжки. «Не думайте, що маленька крадіжка у магазині чи деінде пройде безнаказано. Нам надсилають відео та фото по яких ми ідентифікуємо особу іприймаємо необхідні міри. Крадіжки розглядаються судом і якщо особанеповнолітня, то до відповідальності притягуються батьки», – пояснила інспекторз ювенальної превенції.

А також розповіла про зміни у законодавстві щодо булінгу. «Важлива інформація про булінг, про ситуацію, коли група людей починає цькувати чи бити когось одного. Відтепер є кримінальна відповідальність, навіть, за моральний булінг, тому думайте, що робите і що кажете»

Крім цього, працівники правоохоронних органів показали учням відеоролик про життя особи, яка уже потрапила до в’язниці. Школярі дізналися, що відбувається з особою за гратами, хто залишається вірним у такій ситуації та що для злочинця найкраще у житті. Наприкінці відео, голос «головного героя» закликав: «Будьте кращими, ніж ми, доведіть, що цей світ ще не повністю зіпсований».

Присутні були вражені зустріччю та особливо відеороликом. Зараз дійсно багато дітей здійснюють правопорушення і це справді повчальнаінформація для нашої школи.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.