Благословенні ми життям

Козацький маєм хист і вдачі.

Під кольоровим вишиттям-

Серця нескорені, гарячі.

У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами, символами та знаками.

Кожен третій четвер травня вся Україна відзначає– День вишиванки. Унікальне національне свято, яскраве, життєдайне та улюблене свято мільйонів українців. Коли вся Україна, а також кожен куточок планети, де живуть українці, перетворюється на фантастичну красу.

Вишиванка – це наша національна гордість, яка символізує чистоту почуттів та глибину безмежної любові до Батьківщини; символ здоров’я та краси; віри, надії, любові; оберіг щасливої долі та родової пам’яті; сміливості, боротьби та перемоги, яка єднає українців та друзів України по всьому світу.

День Вишиванки — це унікальний, потужний нАстрій і настрІй. І цього року ми відзначаємо його по-іншому: хтось у своїй домівці, у своїй родині, а хтось у підвалі, в укритті чи на чужині. Сьогодні, перебуваючи на відстані один від одного, ми маємо можливість знову відчути себе однією дружною родиною, згадати яскраве, насичене життя нашого навчального закладу.

Вчителі та учні нашого закладу освіти не можуть оминути цієї красивої традиції, одягнути свої вишиванки в знак єдності та підтримки одне одного у цей складний для кожного українця час.

В такий спосіб  виразивши  національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість, показавши єдність, незламність і красу українського народу.

https://www.youtube.com/shorts/eOgx8BZszUw

Завдяки проведеним онлайн-урокам: «Вишиванка – твій генетичний код», «Шануємо українські традиції», «День Вишиванки в Україні: традиції свята», «Розпис сорочки за народними мотивами», «Цікавинки про українські вишиванки», «Вишивка – то пісня України» формується світогляд учнів бути єдиними, будувати майбутнє нашої держави – сильної і розвиненої.

Нині свято набуває особливого змісту, адже демонструє, що українці – незламні духом, готові захищати свою країну, культуру та історію.

Вишиванка – генетичний код українців

Вишиванка – духовна броня українців

Захистимо своє!

Збережімо Україну і свої родини!

19 травня одягни вишиванку, підкреслити своє українське походження, а також просто підтримай Україну та відчуй себе УКРАЇНЦЕМ!

Одягнімо, друже, вишиванки —
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.
Одягнімо вишиванки, друже,
Як одвічний предків талісман.
Хай не буде серед нас байдужих
І один в нас буде отаман.
Одягнімо в свята і неділі,
В будень, за потреби одягнім
І відчуєм — вороги безсилі
Зруйнувати український дім.
Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ —
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на сто тисяч літ.

#перемагаєморазом

#всебудеукраїна

#деньвишиванки

#вишиванка_генетичний_код

#навчаннятриває

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.