В історії назавжди зали­шаються імена, які з горді­стю вимовляє, пам’ятає і шанує людство.

У перші бе­резневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого на­роду – Тараса Шевченка.

Ми тебе не забули, Тарасе!

Велич духу твого пам`ятаєм,

І тепер в сім`ї вольній і новій

Ми тебе не забудем ніколи.

В свідомості наших учнів та вчителів, Тарас Григорович Шевченко є національним героєм. Своїм життям та творчістю він надихав на боротьбу за свободу і світле майбутнє України. Він вважав, що воля та незалежність України – це найважливіша мета для всіх українців.

Для того, щоб учні могли краще зрозуміти творчість поета та його внесок у розвиток української культури та літератури, класні керівники провели виховні години «Стежками дитинства Кобзаря», години спілкування «Шевченкова весна», конкурси виразного читання віршів «Кобзареве слово лине крізь віки».

У фойє школи розміщена стінівка «Незабутній Шевченко».

Окрім цього, до дня народження Тараса Шевченка у бібліотеці, Шмигирівська Надія Олексіївна підготувала тематичну виставку книг, ілюстрацій, буклетів, науково-публіцистичної літератури «Наш Кобзар». Для учнів початкових класів провела бібліотечні читання “Слово Кобзаря”.

Школярі поринути у світ поезії, відчули як через його твори проходить лю­бов до України, народу, рідної мови, а також поглибили свої знання про життєвий шлях Тараса Шевченка та його творчість.

Минають роки, змінюються покоління, але слово Тараса Шевченка – живе і вічне.

Він залишається для нас прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері.

Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.